Риба проти курки: що допомагає схуднути швидше

Дотримання здорової дієти та способу життя – це найкращий спосіб скинути вагу та утримати її на здоровому рівні в довгостроковій перспективі. Однак, існують певні продукти, які допомагають прискорити процес схуднення. До них належать курка та риба, приготовані на грилі або в духовці, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Заміна смажених страв на печені допомагає нам споживати менше жиру, при цьому страви стають менш калорійними, а їхня поживна цінність залишається незмінною. І риба, і курка забезпечать вас білками, жирними кислотами омега-3 та іншими поживними речовинами. При цьому вони містять значно менше насичених жирів та холестерину, порівняно з іншими різновидами м’яса.

Однак що з них  більш корисне, курка чи риба? Більшість дієтологів рекомендує включати в раціон морепродукти або птицю, оскільки вони необхідні для збалансованого харчування. Кожний з цих продуктів має власні переваги.

Нещодавнє дослідження, проведене Journal Nutrition і Metabolism and Cardiovascular Diseases, виявило, що риба може бути найкращим варіантом для тих, хто дбає про фігуру. Також вживання риби сприяє більш швидкому скиданню ваги. Науковці виявили, що люди, які протягом 8 тижнів їли тільки рибу, повністю вилючивши з раціону інші види м’яса, втратили більше ваги, ніж ті, хто цього не зробив. Крім того, гарні результати показали учасники, що з’їдали принаймні 3 порції риби щотижня.

Також риба забезпечує довше відчуття ситості. Хоча відомо, що білок робить ситними і курятину, і рибу, друга змогла приглушити відчуття голоду на більш тривалий час. Однак пам’ятайте, що риба має нижчий вміст білка порівняно з іншими видами м’яса та продуктів тваринного походження. Деякі сорти риби також можуть містити шкідливі жири, тому слід бути обережним, обираючи рибу до вашого столу.

Існує також небезпека забруднення ртуттю. Страви, приготовані з риби, яка не проходить термічну обробку, категорично не рекомендується вживати вагітним жінкам та дітям.

Курку – це теж смачний та поживний продукт. До того ж, вона значно дешевша, ніж інші види м’яса, тому її простіше включити в раціон. Вона містить білки, здорові жири, вітаміни та мінерали, як вітамін В6, селен, ніацин та фосфор. Усі вони допомагають зміцнити здоров’я та скинути зайву вагу.  Регулярне вживання курки може зміцнити ваші кістки, знизити апетит і наростити м’язову масу.

При цьому варто уникати замороженої курятини. Вона може містити консерванти, які шкодять здоров’ю. Також ви можете отримати разом з куркою зайвий жир.Саме м’ясо курки містить мало жиру, в основному він накопичується під шкірою. Тому краще знімати її, коли готуєте м’ясо.

Таким чином, зваживши всі плюси і мінуси, можна зробити висновок, що хоча і курка, і риба є прекрасними джерелами поживних речовин, риба все ж дещо корисніша, особливо якщо мова йде про вмісти жирних кислот омега-3. Також риба допомагає швидше схуднути, порівняно з куркою.

Однак, якщо ви хочете скласти здоровий та збалансований раціон, варто вживати обидва продукти в помірних кількостях. Тоді ви отримаєте білки, вуглеводи, здорові жири і максимальне різноманіття вітамінів і мінералів.

Поділись


Новини партнерів