Науковці назвали олію, яка допомагає жити довше

Ключем до збільшення тривалості життя є здорове харчування, яке включає споживання 5 порцій фруктів та овочів на день, і регулярні фізичні вправи. Фахівці кажуть, що вчасно внесені зміни у дієту та спосіб життя можуть суттєво вплинути на ваше довголіття, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Один із простих способі зробити свій раціон більш корисним – це перейти на оливкову олію. За даними сайту WebMD, оливкова олія є частиною здорової для серця дієти. Насправді, всі нетропічні рослинні олії, включаючи кукурудзяну, арахісову та соняшникову, виявились корисними.

Також корисна для серця дієта, яка включає оливкову олію, сприяє схудненню людей, які мають зайву вагу. Надлишкова вага та ожиріння збільшують навантаження на серце і підвищують ризик розвитку раку, гіпертонії та діабету. За даними фахівців на ожиріння страждають більше третини людей, які старші за 65 років, тому для них це особливо важливо.

Крім нетропічних рослинних олій, здоровий для серця раціон включає фрукти та овочі, цільні зерна, нежирні молочні продукти, птицю без шкіри, багато риби, горіхів і квасолі.

Також науковці кажуть, що регулярне вживання кави теж здатне подовжити життя. Кава містить низку антиоксидантів та корисних поживних речовин, які знижують ризик розвитку деменції, діабету та хвороби Паркінсона. Однак пам’ятайте – не варто пити більше 4 чашок кави на день, інакше ви можете зіткнутись з небажаними побічними ефектами, серед яких безсоння та підвищена тривожність.

Поділись


Новини партнерів