Вчені назвали вітамін, який допомагає схуднути

Якщо ви намагаєтесь схуднути, то знаєте, що потрібно вживати більше білка та скоротити частку жирів і вуглеводів в раціоні. Однак, контролюючи споживання макроелементів, ми часто забуваємо про мікроелементи, які для схуднення не менш важливі. Дослідження показали, що один з них може навіть відігравати в процесі спалювання жиру провідну роль, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Виявляється, вітамін D важливий не тільки для кісток та зубів, а і для спалювання вісцерального жиру. Про це доповіли  під час презентації на зустрічі Європейського товариства ендокринології у Барселоні. Науковці заявили, що люди, які споживають мало вітаміну D зазвичай мають більші жирові запаси.

Для дослідження вчені використали дані 7000 людей, які брали участь у Нідерландському епідеміологічному дослідженні ожиріння. Уважно вивчивши ці дані, вони дійшли висновку, що люди, в яких в організмі було найбільше жиру, мали найнижчий рівень вітаміну D. Дослідження не встановило існування причинно-наслідкового зв’язку, але кореляція помітна.

Це не вперше дефіцит вітаміну D пов’язали з накопиченням вісцерального жиру. Раніше деякі дослідження вже показували, що збільшення споживання вітаміну D допомагає зменшити накопичення жиру навколо внутрішніх органів, але потрібні додаткові дослідження.

Найкращими джерелами вітаміну D є сонячне світло, жирна риба, гриби, шпинат, соя, збагачені молочні продукти, яйця, тощо.

Поділись


Новини партнерів