4 продукти, які допоможуть зберегти кістки здоровими

Здоров’я кісток та суглобів важливе в будь-якому віці. Мінерали, які сприяють зміцненню кісток, повинні бути частиною щоденного раціону з самого дитинства. Щоб знизити ризик захворювань, пов’язаних з кістками, матері у всьому світі дають дітям молоко. Харчування відіграє провідну роль в підтримці здоров’я кісток та суглобів, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Doctor.

Багато хто усвідомлює необхідність вживання молочних продуктів, та це не єдині продукти, які потрібно вживати, щоб зберегти здоров’я кісток та суглобів.

Перш за все потрібно звернути увагу на молочні продукти, збагачені вітаміном D. Ви можете отримати рекомендовану дозу кальцію, але без вітаміну D він не зможе засвоїтись. Крім збагачених продуктів, його можна отримати з жирних сортів риби, грибів, яєчних жовтків, також наш організм може синтезувати його під впливом сонячного світла.

Зелені листові овочі також можуть бути джерелом кальцію. Включіть у свій раціон капусту, салатний лист та шпинат. Вони містять не тільки кальцій, а й вітамін К, який допомагає знизити ризик остеопорозу.

Крім тваринного, наш організм потребує також рослинного білка. Тофу та квасоля – це джерела рослинного білка. Кальцій в них теж міститься.

Горіхи та насіння містять одразу білки, магній, жирні кислоти омега-3 та інші поживні речовини. Волоські та бразильські горіхи, мигдаль, фісташки та насіння льону сприяють зміцненню кісток.

Поділись


Новини партнерів