Які продукти можуть покращити ваш сон

Хороший сон – запорука міцного здоров’я. Ваш режим сну так чи інакше впливатиме на стан вашого організму, пише Жіночий світ

Нестача сну може збільшити ризик виникнення багатьох хронічних станів, включаючи ожиріння, діабет та гіпертонію. Здоровий спосіб життя допоможе вам покращити свій сон. Серед іншого, на нього впливає і наше харчування.

Ось список продуктів, які можуть допомогти вам швидше засинати і краще відпочивати вночі:

Ромашковий чай. Любителі чаю, які страждають на безсоння, обов’язково повинні спробувати чай з ромашки. Він допомагає розслабити розум і сприяє кращому сну. Також ромашка корисна для психічного здоров’я людини, зокрема вона допомагає зняти стрес.

Горіхи. Це одна з найздоровіших закусок. Вони містять величезну кількість поживних речовин, а деякі з них, скажімо мигдаль та волоські горіхи, можуть забезпечити вам повноцінний нічний відпочинок. Мигдаль містить магній, який покращує сон, а волоські горіхи містять “гормон сну” мелатонін.

Молоко з медом. Для багатьох людей пиття молока перед сном – це обов’язковий ритуал. Але саме тепле молоко з невеликою кількістю меду допоможе вам краще заснути. Мед містить триптофан, незамінну амінокислоту, яка бере участь в секреції мелатоніну.

Ківі. Ці фрукти просто переповнені різними поживними речовинами. Вони не тільки зміцнюють імунітет,  а і знижують рівень стресу та допомагають запобігти розладам сну. Це пов’язують із вмістом в ківі серотоніну, однієї з речовин, що регулює цикл сну-неспання.

Поділись


Новини партнерів