5 продуктів з вашої кухні, що зроблять імунітет міцнішим

Пандемія коронавірусу продовжує поширюватись, хоча більшість країн почали поступово знімати карантинні обмеження. Питання зміцнення імунітету за цих умов все ще стоїть гостро, пише Жіночий світ. Дієтолог Кавіта Девган розповідає, що на будь-якій кухні легко можна знайти продукти, які в цьому допоможуть.

Наприклад, з молока та куркуми ви можете приготувати “золоте молоко”, яке дуже популярне в Індії. Куркума багата на антиоксиданти і відома своїми потужними протизапальними властивостями. Допомагає вона впоратись і з бактеріальними та вірусними інфекціями. Незайвим буде додати до такого напою дрібку чорного перцю. Він містить сполуку під назвою піперин, який також має антибактеріальні властивості та значно збільшує засвоюваність куркуміну. Можна додати до золотого молока трохи меду для смаку.

Якщо ж такий напій для вас дещо специфічний, можна скористатись куди більш звичними способами зміцнити імунітет. Для цього потрібно просто збільшити споживання спецій. Багато з них мають імуномодулюючу дію. Крім того, спеції підсилюють метаболізм та сприяють схудненню.

Ще один досить популярний спосіб покращити імунітет, особливо коли насувається спека – це вода з лимоном. За словами Девган, лимон у будь-якій формі допомагає зміцнити імунітет завдяки великому вмісту вітаміну С, а також він ефективно бореться із застудами. Крім  того, лимонна вода дозволяє посилити метаболізм, тому так багато людей воліють починати день зі склянки теплої води з лимоном.

Хоча вище ми вже писали про важливість спецій, потрібно окремо сказати про гвоздику. Вона допомагає прочищати дихальні шляхи, що надзвичайно корисно при респіраторних інфекціях. Також гвоздика має потужні антиоксидантні властивості і ефективно бореться з впливом вільних радикалів.

Позитивно впливає на імунну систему і вживання бобових з високим вмістом білка, скажімо, нуту, 2-3 рази на тиждень. Вони містять багато поживних речовин, зокрема вітаміни С, В та К, бета-каротин та марганець.

Поділись


Новини партнерів