Природні засоби, які можуть допомогти полегшити біль при артриті

Артрит – це запалення суглобів, яке може викликати набрякання та біль. Існують різні форми артриту, найпоширеніша з них – це остеоартрит. Поширені симптоми артриту включають біль, набряки та скутість у суглобах, які з віком можуть погіршуватись, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Doctor.

Артрит може сильно впливати на наше повсякденне життя. Для боротьби з ним лікарі призначають препарати, які полегшують біль та запалення. Для підвищення мобільності людей, що страждають на артрит та посилення дії призначених лікарем препаратів, можна використовувати кілька домашніх засобів.

Куркума. Куркума відома своїми протизапальними властивостями. Завдяки куркуміну. який міститься в корені куркуми, вона може пригнічувати запалення і, як наслідок, полегшувати спричинений ним біль.

Імбир. Імбир, який часто додають до чаю через його аромат та зігріваючі властивості, при артриті може діяти одразу в двох напрямках – і знімати біль, і пригнічувати запалення, яке стало його причиною. Тож, якщо ви страждаєте на артрит, варто регулярно пити імбирний чай. Також імбир використовується, як засіб від ангіни, кашлю та кислотного рефлюксу.

Зелений чай. Зелений чай у всьому світі знають, як дієтичний напій, що допомагає пришвидшити схуднення. Відомо також, що він може бути потужним джерелом антиоксидантів. Але крім цього, він має також слабкий протизапальний ефект і може дещо зменшити пов’язані з артритом запалення. Варто пити не більше 2-3 чашок зеленого чаю на добу.

Евкаліпт. Листя евкаліпта може допомогти боротися з болем при артриті. Воно містить дубільні речовини, які можуть зменшити біль та набряк. Звісно, дістати свіже листя евкаліпту у наших широтах досить складно, але можна скористатися й олією. Її також можна застосовувати при бронхіті та застуді.

Алое вера. Хоча зазвичай гель з листя алое вера використовують в косметичних цілях, як для приготування домашніх масок, так і як самостійний засіб догляду, він має також слабкі знеболювальні властивості. Тому місцеве застосування гелю алое може допомогти полегшити біль при артриті.

Поділись


Новини партнерів