Які продукти допоможуть зробити ваші тренування більш ефективними

Заняття спортом та харчування йдуть рука об руку, коли справа стосується керування вагою. Якщо перед тренуванням їсти правильно підібрані продукти, це допоможе організму ефективніше працювати та мінімізувати пошкодження м’язів, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Food.

Тому, щоб отримати від спортивних занять максимальну користь, потрібно чітко уявляти собі, які страви потрібно обрати. Дослідження, опубліковане в журналі Journal of Nutrition вченими з Університету Сіднея, показало, що споживання вуглеводів перед тренуванням збільшує нашу витривалість.

Експерти пропонують споживати перед виконанням фізичних вправ такі продукти:

Фрукти та горіхи. Як відомо, фрукти є джерелом практично всіх основних поживних речовин, що необхідні нашому тілу. Вони містять мало калорій та жиру, однак дуже багаті на корисні вуглеводи, клітковину та білки. Горіхи ж, крім білка та клітковини, забезпечать вас ще й здоровими жирними кислотами. Тож фрукти (скажімо банани) та жменька горіхів будуть чудовим перекусом перед тренуванням.

Йогурт та ягоди. Обидва ці продукти є багатим джерелом корисних речовин. Йогурт містить кальцій та вітамін D, які необхідні для здоров’я кісток та м’язів, а ягоди містять клітковину та вітаміни, зокрема відомий своїми антиоксидантними властивостями вітамін С.

Омлет. Страви з яєць давно називали найкращим другом фізично активних людей. При невисокій калорійності, вони містять безліч корисних речовин, як от білок і вітаміни А, D, В та В12. Тому вранці перед виконанням вправ рекомендується з’їдати омлет з трьох яєць, щоб покращити працездатність м’язів.

Вода. Під час інтенсивних тренувань ми неминуче пітніємо і втрачаємо вологу, що може призвести до зневоднення. Тому, перш, ніж увійти в спортзал, рекомендується випити не менш, ніж 0,5 л води, щоб компенсувати її втрати під час тренування.

Білкові коктейлі. За останні кілька років вони здобули величезну популярність і на те є причини. Є безліч рецептів білкових коктейлів, ви можете обрати той, що буде до смаку саме вам, або ж щодня пробувати щось новеньке. Зазвичай їх виготовляють на основі молока з додаванням фруктів, горіхів або ягід.

Поділись


Новини партнерів