Ось чому необхідно збільшити частку продуктів з високим вмістом білка у своєму раціоні

Ожиріння – це фактор ризику діабету другого типу, хвороб серця та інсульту. А тепер з’ясувалось, що ожиріння впливає і на смертність від коронавірусної інфекції. Одначе, тривала самоізоляція збільшує ризик виникнення зайвої ваги або ожиріння, пише Жіночий світ

Дієта з високим вмістом білків вважається ефективним способом схуднути та підтримувати вагу. Гарна новина полягає в тому, що білки містяться у величезній кількості смачних та поживних продуктів і для того, аби збільшити їх споживання, зовсім не обов’язково сідати на жорстку дієту, яка може мати згубні наслідки для здоров’я. Потрібно просто додати до свого звичного раціону більше продуктів з високим вмістом білків.

Білки такі важливі для тих, хто намагається контролювати свою вагу, бо вони дають довге відчуття ситості без додаткових перекусів, а також підсилюють обмін речовин та допомагають наростити м’язову масу, яка дозволить спалювати більше калорій, сприяючи схудненню. Також раціон з високим вмістом білків допомагає уникнути переїдання.

Ось кілька продуктів, які містять велику кількість білка та інших поживних речовин, але при цьому мають низьку калорійність:

Квасоля. Це універсальний продукт, що містить величезну кількість білка, клітковини та антиоксидантів. Вона допомагає схуднути та покращити здоров’я кишечника. При цьому вона недорога і доступна практично скрізь.

Цвітна капуста. Цей надзвичайно смачний овоч містить велику кількість білка, харчових волокон, тіаміну, магнію та декількох вітамінів і мінералів. При цьому 100 грамів цвітної капусти містить лише 29 калорій, що робить її ідеальною для тих, хто хоче схуднути.

Яйця. Цей популярний поживний продукт містить не лише білки, а і корисні жири та інші необхідні людському тілу речовини. Дослідження показують, що вживання яєць допомагає зберегти відчуття ситості на довго, що суттєво знижує ризик переїдання.

Жирні види риби. Така риба містить велику кількість жирних кислот омега-3, які мають ряд корисних для здоров’я властивостей, включаючи зміцнення імунітету та зниження ваги. В поєднанні з високим вмістом білка, вони роблять жирну рибу надзвичайно ситним та корисним продуктом.

Горіхи та насіння. Завдяки високому вмісту вітамінів, мінералів, здорових жирів та антиоксидантів, ці продукти можуть зменшити ризик серцевих захворювань. Дослідження показали, що вживання в їжу горіхів щодня не сприяє набору ваги, незважаючи на їх високу жирність і калорійність. Навпаки, регулярне споживання горіхів пов’язане зі схудненням та зниженням рівня холестерину.

Таким чином, білкові продукти можуть зробити вас більш стрункими та здоровими не лише в період карантину, коли фізична активність обмежена, а і протягом всього життя.

Поділись


Новини партнерів