Які наслідки може мати порушення режиму харчування під час карантину

По всьому світу люди дотримуються соціального дистанціювання, щоб зупинити поширення COVID-19, та залишаються вдома. В Україні карантин продовжено до 11 травня. І хоча всі розуміють необхідність таких суворих заходів, настільки тривале перебування в приміщенні і вихід на свіже повітря тільки в крайніх випадках, не можуть не позначитись на фізичному та психологічному комфорті, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now. Люди пізніше прокидаються, пропускають сніданок, через нудьгу частіше роблять перекуси – все це призводить не тільки до збільшення ваги, а і має інші наслідки для здоров’я. Особливо це стосується споживання їжі в пізній час доби.

Навіть якщо ви з’їли пізно ввечері ту саму страву, яку мали б з’їсти на сніданок, це все одно може призвести до збільшення ваги. Дослідження показали, що людський метаболізм в нічні години працює не так ефективно, тому варто уникати високалорійних страв під час вечері та не їсти менше, ніж за дві години до сну.

Пізня вечеря також часто призводить до виникнення кислотного рефлюксу та печії. Ви можете відчувати дискомфорт у шлунку. Надлишок кислоти може утворюватись у шлунку через погано засвоювану їжу.

Пізній прийом їжі може вплинути на ваш графік сну. Деякі продукти, особливо ті, що містять багато вуглеводів, часто заважають заснути. Ви можете страждати від перепадів настрою і роздратування, коли відчуваєте нестачу сну. Це навіть може призвести до депресії. Крім того, нерегулярний режим харчування впливає на здатність мозку вчитися, концентруватись та запам’ятовувати.

Для того, щоб уникнути пізніх прийомів їжі, завжди снідайте вчасно і дотримуйтесь графіку харчування. Це допоможе вам довше залишатись ситими і уникнути зайвих перекусів та переїдання.

Переконайтесь, що обираєте на вечерю легкі низькокалорійні страви, які не викличуть відчуття важкості. Старайтесь вечеряти продуктами, багатими на клітковину не менш, ніж за дві години до сну.

Поділись


Новини партнерів