Дієтолог розповіла, яке значення для здоров’я людини має сніданок

Всі ми чули, що сніданок – найважливіша трапеза дня. Але багато людей пропускають його з різних причин, пише Жіночий світ з посиланням на Cleveland Clinic.

Дієтолог Андреа Данн пояснює, чи справді люди, які не снідають, шкодять своєму здоров’ю.

“Термін “сніданок” дослівно перекладається як порушення посту, тобто перший прийом їжі за день. Не важливо, коли він відбувається – о сьомій ранку чи в полудень”, – каже Данн.

Також вона зауважує, що більша частина досліджень, які говорять про важливість сніданку, базуються на спостереженнях і не є рандомізованими клінічними дослідженнями, які могли б справді довести, що сніданок необхідний всім. Тож, якщо зранку ви не відчуваєте голоду, то не станеться нічого поганого, якщо ви відкладете перший прийом їжі на потім. Для здоров’я значно важливіше, що саме ви їсте протягом дня, а не час, коли ви поснідали.

Це не означає, що порада не пропускати сніданок неправильна. Просто вона потрібна не всім. З досліджень, які базувались на спостереженнях, зробили такі висновки:

  • Сніданок дає вашому тілу необхідну енергію та забезпечує відчуття ситості, що дозволяє не переїдати під час наступних прийомів їжі і допомагає схуднути.
  • Багатий на клітковину сніданок допомагає регулювати рівень цукру в крові та знизити рівень холестерину, що добре впливає на здоров’я серця.
  • Люди, які пропускають сніданок 4-5 разів на день, мають на 55% більший ризик виникнення діабету 2 типу.
  • Сніданок дозволяє нам мислити ясніше та залишатися більш зосередженими.

Опитування показали, що 25% американців пропускають сніданок не через відсутність голоду, а через нестачу часу. Щоб вирішити цю проблему, вам потрібно підготувати страву на ранок заздалегідь. Приготуйте напівфабрикати, підготуйте продукти, які швидко готуються, зваріть кашу, яку зранку можна буде просто розігріти.

Поділись


Новини партнерів