Дієтолог розповів про важливість магнію для організму

Магній – один із семи макроелементів, що необхідні нашому організму. Дієтолог Аллі Грегг каже, що він впливає здоров’я кісток, серця, м’язів та нервів. Він також допомагає вашому організму контролювати енергію, рівень цукру в крові, артеріальний тиск та багато інших процесів, пише Жіночий світ.

Денна норма магнію залежить від віку та статі. В середньому денну потребу у ньому визначають так:

Від народження до 6 місяців 30 міліграм (мг)
7-12 місяців 75 мг
1-3 роки 80 мг
4-8 років 130 мг
9-13 років 240 мг
14-18 років 410 мг для хлопчиків і 360 мг для дівчаток
18+ років 400-420 мг для чоловіків і 310-320 мг для жінок
Вагітні жінки 350-400 мг залежно від віку
Жінки, які годують груддю 310-360 мг залежно від віку

 

Отримати магній можна з багатьох продуктів. Наприклад, дві скибочки цільнозернового хліба забезпечать вас приблизно 12% від добової потреби в магнії. Пів склянки вареного шпинату дадуть уже 20% добової норми, як і половина склянки вареної чорної квасолі. Загалом, якщо ви дотримуєтесь збалансованої дієти, скажімо середземноморської, то швидше за все, отримуєте необхідну кількість магнію.

Близько 60% магнію в людському організмі зосереджені у кістках та зубах, інші 40% – у тканинах м’язів. Магній бере участь у формуванні білків, реплікації та відновленні ДНК, метаболізації глюкози, скороченні м’язів. Його дефіцит може призвести до пародонтозу, остеопорозу, діабету другого типу, ішемічної хвороби серця та навіть інсульту.

Ранніми ознаками дефіциту магнію в організмі є:

  • Тремтіння
  • М’язові судоми
  • Нудота
  • Блювота
  • Втрата апетиту
  • Втома
  • Слабкість

Здоровим людям рідко загрожує серйозний дефіцит магнію, але ті, хто страждає на захворювання шлунково-кишечного тракту, діабет другого типу, хронічний алкоголізм, а також люди похилого віку, мають підвищений ризик.

Поділись


Новини партнерів