Лікарі пояснили, як фізичні вправи зміцнюють наше психічне здоров’я

Не секрет, що фізичні вправи корисні для нашого тіла. Вони допомагають запобігти набору ваги, серцево-судинним захворюванням та навіть діабету, пише Жіночий світ з посиланням на The Sun.

Але мало хто задумується про те, що фізична активність корисна і для нашої психіки. Покращення кровообігу, зниження рівня кортизолу та вивільнення ендорфінів можуть усунути багато проблем із психічним здоров’ям.

Наприклад, бокс допомагає керувати гнівом. Будь-які фізичні вправи сприяють вивільненню ендорфінів, що може запобігти спалахам гніву. Але дослідження показують, що саме бокс особливо корисний, тому що нанесення ударів дає психологічний ефект “звільнення”. Ви “скидаєте” негативні емоції, замість того, щоб придушувати їх.

Біг допомагає позбутися тривожності. Завдяки своїй повторюваній, ритмічній природі біг може допомогти очистити розум і змусить вас почуватися більш спокійними. Також біг допомагає нормалізувати ритм дихання. Як правило, люди із тривожністю дихають швидко і неглибоко, нормалізація дихання допомагає отримувати більше кисню та ефективніше його використовувати.

Будь-які вправи на свіжому повітрі допомагають зняти симптоми депресії. Насправді, заняття у залі також корисні при депресії, але саме коли ви займаєтесь фізичними вправами на вулиці, ви додатково отримуєте вітамін D від сонячного світла.

Навіть невеликі фізичні навантаження посилюють прилив крові до мозку і допомагають працювати ефективніше. Найкраще виконувати фізичні вправи перед початком робочого дня, але якщо ви не маєте на це часу, то можна займатись під час обідньої перерви чи просто частіше ходити протягом робочого дня.

Заняття спортом також здатні покращити якість сну. Що більше енергії ви витратите на тренуваннях, то краще спатимете. Найкраще перед сном приділити час йозі. Йога в поєднанні з дихальними вправами сприяють зниженню рівня кортизолу, вирівнює серцебиття та знижує артеріальний тиск.

Поділись


Новини партнерів