«Ледача дружина» — смачна страва нашвидкуруч у духовці

Страва під назвою «Ледача дружина» — це не що інше як запіканка з пельменів, запечена в духовці.

Рецепт простий. Готувати таку запіканку одне задоволення — це швидко, легко і смачно. Якщо ви не встигаєте приготувати повноцінну вечерю з двох-трьох страв, то запіканка з пельменів виручить вас в будь-який момент. Буває ж таке, що господині немає коли готувати кулінарні шедеври, але годувати сім’ю треба, в таких випадках і потрібні прості, швидкі й доступні рецепти. У багатьох в морозилці зберігається пачка пельменів або просто заморожені домашні пельмені, немає необхідності їх просто варити, це нудно і набридло, а ось запіканка — це навіть звучить святково. Якщо на порозі гості, то не варто переживати, приготуйте смачну страву на швидку руку і назвіть її «Ледача дружина».

Необхідні продукти:

  • 400 г заморожених пельменів,
  • 1 ріпчаста цибулина,
  • 2-3 шт. курячих яйця,
  • 2-3 стол. л. сметани,
  • 80 г будь-якого сиру (плавлений, твердий),
  • 2 столів. л. рослинної олії,
  • за смаком сіль, перець.

Як приготувати запіканку з пельменів в духовці:

На рослинній олії обсмажуємо цибулю, нарізану кубиками. Розігріваємо олію на сковорідці і викладаємо туди нарізану цибулю. Смажимо при постійному помішуванні, поки цибуля не стане ароматною і злегка коричневою.

На дно форми для запікання викладаємо спершу обсмажену цибулю, а зверху розподіляємо заморожені пельмені. Цибуля з олією на дні допоможуть запобігти прилипання пельменів, і запіканка буде легко вийматися з посудини.

Готуємо заливку: змішуємо сметану і яйця, солимо і злегка збовтуємо. Для даної запіканки краще використовувати рідку сметану від 10 до 15% жирності. Якщо у вас в холодильнику була тільки густа сметана, то розведіть її або молоком, або водою кімнатної температури.

Заливаємо пельмені сметанно-яєчним заливанням так, щоб воно максимально покрила продукти. Пельмені повинні бути залиті соусом більше половини. Якщо соус мало посолити, то можна ще присипати пельмені сіллю і перцем за смаком.

Натираємо зверху сир на тертці: використовуємо будь-який сир, можна взяти плавлений, а можна використовувати твердий сир, все залежить від ваших уподобань і від того, що лежить у вас в холодильнику.

Ставимо запіканку в духовку на 30 хвилин, температуру встановлюємо на 180 °.

Готову рум’яну запіканку з хрусткою скоринкою виймаємо з духовки. Якщо любите м’який розплавлений сир, то додавайте його за 5 хвилин до готовності. Ми любимо хрустку скоринку, тому я відразу присипаю пельмені сиром і запікаю в такому вигляді.

Ось так виглядає готова страва: пельмені м’які, соковиті всередині і дуже смачні. Запіканка дуже ароматна і викликає миттєво апетит. Тому скоріше накриваємо стіл і всіх пригощаємо.

Джерело

Поділись


Новини партнерів