7 пісних сніданків на всі дні тижня: готуй і насолоджуйся

Весна підходить все ближче і ближче. Ось уже розпочався Великий піст, за яким прийде Великдень і остаточне потепління. Головне – у відведений період очиститися не тільки фізично, за допомогою обмежень в їжі, а ще й духовно.

Щоб зробити цей час більш радісним і насиченим незвичайними стравами, ми підготували для вас добірку з 7 простих пісних сніданків. Вони допоможуть вам бадьоро і ситно починати ранок, а також потішити близьких людей різною смакотою.

Сніданок під час посту

Вибір інгредієнтів в піст стає обмеженим, а значить, зменшується і кількість прийнятних рецептів. Сніданок – перший і найважливіший прийом їжі, тому має велике значення, з якої страви ви почнете свій день. Сподіваємося, сьогоднішня добірка допоможе вам визначитися з вибором і більше не витрачати часу на обдумування цього питання.

Картопляні котлети

Складові:

  • 100 г кореня селери
  • 4 картоплини
  • 100 г панірувальних сухарів
  • 100 мл соняшникової олії
  • сіль

Приготування:

Овочі очистити, нарізати великими кубиками і варіть до готовності під закритою кришкою в злегка підсоленій воді.

Потім відвар злийте, а картоплю і селеру за допомогою блендера розімніть в пюре і дайте йому охолонути.

Змоченими у воді руками з пюре сформуйте котлети, обваляйте їх у сухарях і обсмажте на олії в сковороді з кожного боку до утворення золотистої скоринки.

До столу подавайте котлети гарячими, з томатним або гірчичним соусом і свіжими овочами.

Яблучні оладки

Складові:

  • 5 ст. л. борошна
  • 2 ст. л. цукрової пудри
  • 100 мл води
  • 2 яблука
  • 100 мл рослинної олії
  • кориця

Приготування:

Яблука очистіть від шкірки, видаліть серцевину і наріжте тонкими скибочками.

За допомогою віничка змішайте воду і борошно до утворення однорідної маси, яка за консистенцією нагадує сметану.

У сковороді розігрійте олію. Яблучні кільця умочуйте в тісто і обсмажуйте на олії з обох боків до появи приємного золотистого кольору.

Готові оладки остудіть і посипте сумішшю цукрової пудри з корицею.

Грінки з квасоляним пюре

Складові:

  • 250 г консервованої квасолі
  • 1 болгарський перець
  • 300 г хліба
  • пучок петрушки
  • сіль і перець

Приготування:

Рідину, в якій знаходилася квасоля, злийте. Відкиньте боби в окремий посуд і подрібніть за допомогою блендера.

Болгарський перець очистіть і разом із зеленню дрібно поріжте. Додайте все до квасолевого пюре і ретельно перемішайте.

Хліб поріжте скибочками і підсушіть в духовці або на сухій сковороді.

Квасолеве пюре намажте на грінки, посипте зеленню і подавайте до чаю або кави.

Грибний паштет

Складові:

  • 600 г печериць
  • 1 цибуля
  • 2 ч. л. лимонного соку
  • 1 морква
  • 1 зуб. часнику
  • 2 ст. л. соняшникової олії
  • сіль і перець

Приготування:

Печериці поріжте невеликими шматочками і обсмажте в сковороді на олії, поки не випарується вся волога. Цибулю наріжте півкільцями, додайте до грибів і смажте протягом 10 хвилин на повільному вогні, поки вона не стане м’якою.

Моркву помийте, очистіть і відваріть до готовності. Потім дістаньте і дайте охолонути.

У глибоку ємність покладіть моркву, порізану тонкими кільцями, часник, лимонний сік і гриби з цибулею. Подрібніть все до однорідного стану за допомогою блендера. Потім додайте сіль, перець і добре перемішайте.

Готовий паштет розкладіть по скляних банках і зберігайте в холодильнику не більше 4 днів.

Яблука з кус-кусом

Складові:

  • 4 яблука
  • 6 ч. л. кус-кусу
  • 1 ст. л. кешью
  • 2 ч. л. коричневого цукру
  • 1 щіпка кориці
  • 1 щіпка сушеного імбиру

Приготування:

Яблука вимийте і за допомогою ножа акуратно видаліть серцевину.

Горіхи подрібніть за допомогою ножа і змішайте в окремій ємності з кус-кусом, імбиром, корицею і цукром. Додайте до сухих інгредієнтів трохи води і мішайте, поки не вийде густа кашка.

Начиніть яблука отриманою сумішшю і поставте в форму для запікання, на дно якої влийте трохи води. Запікайте в попередньо розігрітій до 180 ° C духовці близько 10-15 хвилин.

Готові яблука подавайте до столу злегка присипаними цукровою пудрою або з паличкою кориці.

Пісна запіканка з булгуром

Складові:

  • 150 г булгуру
  • 300 г моркви
  • 1 апельсин
  • 100 г фініків
  • 50 мл соняшникової олії
  • мед
  • сіль

Приготування:

Кашу залийте 1 л окропу і залиште під кришкою до повного охолодження, а потім відкиньте на сито і перекладіть в окрему ємність.

Моркву очистіть, натріть на крупній тертці і тушкуйте на олії на повільному вогні близько 15 хвилин.

До моркви додайте цедру, нарізану м’якоть апельсина і фініки без кісточки. Зніміть все з вогню, змішайте з булгуром, приправте медом і викладіть у жароміцну форму.

Запікайте страву в попередньо розігрітій до 180 °C духовці близько 20 хвилин. Готову запіканку подавайте до столу з чаєм, узваром або апельсиновим соком.

Рисова каша з сухофруктами

Складові:

  • 200 г рису
  • 50 г кураги
  • 50 г родзинок
  • 70 г цукатів
  • 50 г волоських горіхів
  • 1 ч. л. цукру
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • мед
  • кориця
  • ваніль
  • сіль

Приготування:

Сухофрукти за 20 хвилин до початку приготування залийте окропом. Рис ретельно промийте та відваріть в підсоленій воді.

Волоські горіхи подрібніть за допомогою ножа і обсмажте на повільному вогні в оливковій олії.

Додайте до них підготовлені сухофрукти. Якщо є потреба, розріжте їх на більш дрібні шматочки. До горіхово-фруктової суміші додайте цукор, корицю, ваніль і ретельно все перемішайте. Влийте 2 столові ложки гарячої води і залиште сухофрукти тушкуватися 10 хвилин на повільному вогні.

Рис висипте в сковороду, перемішайте з іншими інгредієнтами і залиште на невеликому вогні на 10-15 хвилин.

Готову кашу заправте медом і відразу подавайте до столу.

У кожен з рецептів ви можете привнести свою оригінальну нотку, замінивши кілька приправ або сухофруктів. Готуйте з задоволенням і обов’язково діліться з друзями новими рецептами!

Джерело

Поділись


Новини партнерів