Картопляні зрази в духовці: соковита начинка в надзвичайно ніжному пюре

Не завжди є можливість скупити половину супермаркету для того, щоб приготувати смачну вечерю. Але хочеться балувати коханого чоловіка і дітей, а тому в хід йдуть всі доступні і можливі варіанти страв.

Сьогодні наша редакція підготувала для вас рецепт картопляних зраз в духовці, які можна зробити з вчорашнього пюре і залишків фаршу. Залишилося тільки знайти зовсім небагато часу і приготувати на вечерю цей кулінарний шедевр.

Cкладові:

  • Картопля – 700 г
  • Вершкове масло – 60 г
  • Молоко – 50 мл
  • Твердий сир – 200 г
  • Кріп – 50 г
  • Свинячий фарш – 350 г
  • Яйце – 2 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець (мелений) за смаком

Приготування:

Картоплю відваріть і розімніть в пюре. Потім додайте в неї білок одного яйця, вершкове масло, молоко і спеції. Перемішайте всі інгредієнти до утворення однорідної маси.

У фарш додайте дрібно порізану цибулю, пропущений через прес часник, сіль, перець і 1 яйце. Все ретельно перемішайте.

Сир поріжте невеликими кубиками, кожен з яких загорніть в шматочок фаршу. Потім, м’ясні кульки оберніть в картопляне пюре. Так повторюйте до тих пір, поки не закінчаться інгредієнти.

Форму для запікання змастіть невеликою кількістю вершкового масла, викладіть в неї зрази і або змастіть кожну збитим жовтком, або засипте все натертим на крупну тертку сиром. Запікайте в розігрітій до 190 ° C духовці близько 40 хвилин до утворення приємної золотистої скоринки.

Готові зрази подавайте до столу зі сметаною, грецьким йогуртом або вершковим соусом.

Також ви можете замінити м’ясну начинку на будь-яку іншу, яка буде вам до смаку, – смажені шампіньйони, яйця з зеленню або сир з шинкою.

Готуйте з задоволенням і обов’язково діліться з друзями новими рецептами!

Джерело

Поділись


Новини партнерів