Надзвичайно смачний та ніжний різдвяний короп за чеським рецептом

served fried carp

Найголовніша страва чеської різдвяної вечері – запечений короп. Вважається, що ця риба приносить в будинок добробут, адже є символом багатства, а також виконує бажання і підвищує рівень сексуальної сили.

Варіантів рецептів запеченого коропа існує безліч, пропонуємо спробувати один з них – короп, фарширований грибами. Риба виходить ніжною, з приємним солодкуватим смаком, грибна начинка – соковитою, скоринка – золотистою, а завдяки лимонному соку дрібні кісточки риби розчиняються.

Складові:

  • свіжий короп вагою до 1,5 кг – 1 шт .;
  • сухе біле вино – 50 мл;
  • цибуля середня – 1 шт .;
  • сік 1 лимона + 0,5 лимона для прикраси;
  • гриби (шампіньйони) – 200 грам;
  • вершкове масло – 80-100 грам;
  • сіль, перець, спеції (н-р, для риби) за смаком.

Пприготування:

Карпа почистити, випатрати, видалити зябра, промити і обсушити.

Цибулю і гриби дрібно нарізати.

На сковороді розігріти половину вершкового масла і обсмажити цибулю.

Додати гриби і тушкувати 5-7 хвилин, потім влити вино і тушкувати ще 5 хвилин.

Масло, що залишилося, розтопити.

Зовні і зсередини натерти коропа сіллю, перцем і спеціями, полити лимонним соком і змастити розтопленим вершковим маслом.

Акуратно нафарширувати коропа начинкою, щоб вона не випадала під час запікання, краї скріпити дерев’яними шпажками або зашити ниткою.

Викласти коропа на деко, накрити фольгою. Фольгу змастити вершковим маслом.

Запікати в розігрітій до 180 градусів духовці 35-45 хвилин, в залежності від ваги риби.

Під час запікання короп не перевертається. По можливості потрібно поливати рибу маслом, щоб вийшла хрустка скоринка.

Готову рибу викласти на тарілку, прибрати дерев’яні шпажки, зробити неглибокі розрізи на тушці і прикрасити шматочками лимона.

Подавати з зеленню або овочами під келих білого вина.

Смачного!

Джерело

Поділись


Новини партнерів