Мариновані огірочки з лимоном: з’їдаєш огірочок а розсолом запиваєш – смакота!

Інгредієнти на 1 літрову банку:

  • Маленькі огірочки (скільки влізе в банку)
  • 1 кільце лимона
  • 4 зубчики часнику
  • 2 гілочки кропу
  • 2 лаврові листки
  • 1 бутон гвоздики
  • 0.5 ч. л. гірчичного насіння
  • По 3 горошини чорного і запашного перцю

Для розсолу: 1 літр води, 150 г цукру, 40 грам солі.

Приготування:

Огірки заливаємо холодною водою на 3 години, потім гарненько миємо й обрізаємо кінчики.

Складаємо всі спеції і прянощі в простерилізовані банки, потім кладемо огірочки і заливаємо банки окропом, залишаємо на 20 хвилин.

Потім зливаємо воду і заміряємо її кількість, при необхідності додаємо теплу кип’ячену воду до потрібного обсягу.

Розчиняємо в цій воді цукор, сіль і додаємо шматок лимона.

Заливаємо гарячим маринадом огірки і закручуємо, перевернувши догори дном.

Укутувати не потрібно, охолоджуємо при кімнатній температурі.

Смачного!

Джерело

Поділись


Новини партнерів