Кава чи зелений чай: що краще допомагає скинути вагу

Зелений чай та чорна кава – це ідеальні напої для людей, які хочуть скинути вагу. Вони місять багато поживних речовин, включаючи антиоксиданти, які прискорюють процес спалювання жиру. Також обидва напої допомагають зміцнити здоров’я та покращити самопочуття, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Зелений чай містить кофеїн і тип флавоноїдів, що звуться катехіни. Вони мають антиоксидантні властивості і ефективно розщеплюють надлишки жиру в організмі.

Невелике дослідження, проведене в 2010 році, показало, що екстракт зеленого чаю допомагає людям, які намагаються позбутись зайвої ваги. Зелений чай вважається безпечним, але не варто пити більше за 2-3 склянки на добу. Також не забувайте, що він містить певну кількість кофеїну, тому не варто вживати його на ніч, особливо якщо маєте проблеми зі сном.

Крім того, зелений чай корисний для людей, які хочуть зміцнити своє здоров’я. Чай містить вітамін B, фолієву кислоту, магній та флавоноїди, які допомагають знизити рівень холестерину, покращити роботу серця, знизити ризик розвитку хвороби Альцгеймера та діабету 2 типу.

Чорна кава – це ще один популярний напій серед тих, хто хоче контролювати свою вагу. Крім того, чорна кава може знижувати ризик розвитку діабету 2 типу, а також покращує концентрацію.

Чорна кава – це кава без цукру, вершків та молока. Її часто вживають любителі фітнесу та зловживати нею не слід. Чорна кава містить досить багато кофеїну, який прискорює метаболізм та збільшує рівень енергії в організмі. Висока метаболічна активність в організмі пригнічує відчуття голоду та запобігає появі потягу до нездорових продуктів. Кілька досліджень показали, що кава прискорює метаболізм на 3-11%.

Крім кофеїну, кава містить антиоксиданти, вітаміни В2, В3, В5, марганець, калій і магній. Регулярне вживання чорної кави покращує пам’ять та підвищує продуктивність під час фізичних вправ. Однак, як би ви не любили міцну чорну каву, не варто пити більше за 2 чашки на день.

Таким чином, обидва напої сприяють схудненню. Великої різниці між ним немає. Але в інших аспектах чай більш корисний, ніж кава. Однак, ключ до успіху – це помірність, тож не переборщіть. Крім того, не забувайте про важливість здорового харчування та фізичних вправ.

Поділись


Новини партнерів