Чому варто їсти вівсянку кожного дня

Вівсянку зазвичай їдять на сніданок або в якості вечірнього перекусу. Багато людей обирають вівсянку, як альтернативу високообробленим продуктам. Її можна по-різному приготувати, відповідно своїх уподобань, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Doctor.

Вівсянку легко готувати. Існують варіанти вівсяної каші швидкого приготування, але фахівці рекомендують обирати саме найменш оброблений варіант каші, яку потрібно варити. Крім того, вівсянку додають до інших страв, наприклад у здобу, печиво та іншу випічку.

Декілька досліджень показали, що вівсянка має величезну кількість корисних властивостей. Ось, чому варто їсти цю кашу кожного дня:

Вона допомагає схуднути. Вівсянка часто входить до дієт для схуднення. Вона багата на клітковину і дає довге відчуття ситості, допомагаючи споживати менше калорій. Щоб збільшити поживну цінність страви, її можна доповнити горіхами та фруктами.

Вона знижує рівень “поганого” холестерину. Високий рівень холестерину пов’язують з багатьма ризиками для здоров’я, особливо з хворобами серця. Дослідження показали, що споживання клітковини допомагає знизити рівень “поганого” холестерину ЛПНЩ. Антиоксиданти з вівса також можуть допомогти вам зменшити рівень окислювального стресу.

Вона контролює рівень цукру в крові. Діабетикам важливо підтримувати здоровий рівень цукру в крові, щоб запобігти серйозним ускладненням, пов’язаним з їхнім захворюванням. Клітковина підвищує чутливість до інсуліну та знижує рівень глюкози в крові. Також допомагає уникати ускладнень від діабету і контроль за вагою.

Вона допомагає запобігти запорам. Клітковина сприяє покращенню травлення і допомагає уникнути запорів. Людям, які часто від них страждають, часто рекомендують збільшити споживання клітковини, а овес – це одне з найдоступніших її джерел.

Вона містить багато поживних речовин. Крім клітковини, вівсянка можу вас забезпечити повільними вуглеводами, бета-глюканом, марганцем, фосфором, цинком, фолатом, залізом, вітаміном В1, антиоксидантами, білками та калієм. І все це при мінімальній калорійності.

Поділись


Новини партнерів