5 продуктів, що можуть зміцнити здоров’я серця

На здоров’я серця впливає багато факторів. Погане харчування та малорухливий спосіб життя збільшують ризик серцевих захворювань та погіршують загальний стан здоров’я. За даними ВООЗ, серцево-судинні хвороби – це найрозповсюдженіша причина смерті у світі, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Doctor.

Високий рівень холестерину є одним із факторів ризику серцевих хвороб. Найбільший вплив на нього має ваша дієта. Якщо у вас підвищений рівень холестерину, спробуйте включити в раціон такі продукти:

Жирна риба. Жирна риба містить жирні кислоти омега-3, які є однією з найбільш важливих для здоров’я серця поживних речовин. Вони допомагають не лише знизити рівень холестерину, а і контролювати запалення. Дослідження також показали, що риба, яка не обробляється термічно, сприяє зниженню кров’яного тиску.

Цільні злаки. Загальновідомо, що цільні зерна значно корисніші за рафіновані. Вони містять клітковину, мінерали та рослинні сполуки, які сприяють зміцненню здоров’я серця. Найкращі варіанти для контролю рівня холестерину – це овес та ячмінь.

Фрукти. Свіжі фрукти – це важлива частина раціону кожної людини. Вони низькокалорійні та багаті на поживні речовини. Також вони містять багато клітковини. Щоб знизити рівень “поганого” холестерину, фрукти та ягоди потрібно їсти щодня.

Часник. Зазвичай часник використовують для підкреслення смаку та пікантності страви. Також часник відомий своїми антибактеріальними властивостями, які йому забезпечує аліцин. Дослідження показали, що часник здатен знизити рівень холестерину у крові.

Листова зелень. Зелені листові овочі дуже корисні для здоров’я. Капуста, шпинат та листя салату містять велику кількість антиоксидантів, завдяки чому вони зміцнюють здоров’я серця і зменшують окислювальний стрес.

Поділись


Новини партнерів