Фахівці розказали, чи несуть сульфіти у вині небезпеку

Якщо у вас під рукою є пляшка вина, візьміть її до рук. Як правило на етикетці є позначення, яке повідомляє споживачу про вміст сульфітів у напої. Цей інгредієнт кладуть практично в кожну пляшку вина, та ви можете не знати про нього, пише Жіночий світ з посиланням на Eat This, Not That!.

Сульфіти – це консерванти, які часто використовуються у виноробстві. Вони запобігають окисленню вина та перетворенню його на оцет.

Втім, хоча існує думка, що сульфіти у вині можуть викликати головний біль, немає достатньої кількості доказів, які б це підтвердили. Лише одне дослідження показало, що вживання великої кількості сульфітів викликає головний біль. Однак, його могли викликати й інші сполуки, що містяться у вині, чи й просто вживання алкоголю. Згідно даних Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів та медикаментів США, лише 1% населення може мати підвищену чутливість до сульфітів, але протягом життя в людини може розвинутись алергія на них, особливо у важких випадках астми.

Хоча більшість вин містять сульфіти, їхній вміст в кожній пляшці неймовірно малий. Крім вина сульфіти використовують при консервації фруктів, солінь, джемів, соків і навіть безалкогольних напоїв. В складі вони можуть бути позначені, як сульфіт натрію, бісульфіт натрію, діоксид сірки, бісульфіт калію та метабісульфіт калію.

Споживання невеликої кількості сульфітів вам не нашкодить, але якщо у вас з’являються симптоми алергії (висипи, біль у шлунку, діарея, тощо), варто проконсультуватись з лікарем.

Читайте також: Кардіолог пояснив, чи корисне для серця червоне вино

Поділись


Новини партнерів