Кардіолог пояснив, чи корисне для серця червоне вино

Існує міф про те, що алкоголь може бути корисним для серця, особливо червоне вино. Але останні дослідження показали, що алкоголь шкідливий для нашої серцево-судинної системи абсолютно завжди, пише Жіночий світ з посиланням на Healthy women.

Кардіолог доктор Нієка Голдберг каже, що велика кількість алкоголю збільшує вміст тригліцеридів у крові. У поєднанні з ліпопротеїдами високої щільності (“поганий” холестерин) вони накопичуються на стінках артерій, що може призвести до інфаркту чи інсульту.

Ще одне, що потрібно врахувати – всі дослідження, які говорили про користь алкоголю для серця, досліджували наслідки його помірного вживання. Мова йде про одну порцію алкоголю на день для жінок та дну-дві порції для чоловіків, тобто 150 мл вина, 360 мл пива і 45 мл міцного алкоголю, як горілка чи віскі.

Надмірне споживання алкоголю призводить до небезпечних наслідків, таких як високий кров’яний тиск , кардіоміопатія та серцева аритмія. Алкоголь особливо небезпечний для жінок. Випивши чотири і більше порцій протягом двох годин, ви ризикуєте отримати фібриляцію передсердь, нерегулярне серцебиття, згущення крові, інсульт та серцеву недостатність. Крім того, алкоголь калорійний і надмірне його вживання може призвести до ожиріння та діабету.

Але як же італійці та французи, які традиційно вживають вино, але серед яких не надто поширені серцево-судинні захворювання? Річ у тім, що флавоноїди та антиоксиданти з червоного вина, які, безумовно, корисні для серця, ви можете отримати з червоного винограду, чорниці чи їхніх соків. А носії середземноморських культур, які зазвичай доповнюють вечерю келихом вина, ведуть загалом більш здоровий спосіб життя. Вони багато гуляють, їздять на велосипеді, менше їдять, вживають більше фруктів та овочів.

Хоча келих вина, пива чи іншого напою не зашкодить вам, якщо ви доросла людина, не треба вважати, що вони вас оздоровлять. Найкращий спосіб захистити своє серце – знизити рівень холестерину, контролювати артеріальний тиск, слідкувати за своєю вагою, регулярно займатися фізичними вправами, кинути палити і дотримуватись здорової дієти.

Поділись


Новини партнерів