Медики розказали, що потрібно їсти, щоб зменшити ризик розвитку діабету

Діабет – це поширене захворювання, на яке страждають понад 4 мільйони людей у всьому світі. 90% усіх випадків діабету припадають на діабет 2 типу. Ризик його виникнення можна знизити, якщо внести в харчування деякі зміни, пише Жіночий світ з посилання на Express.

Діабет 2 типу виникає, коли підшлункова залоза не виробляє достатньо інсуліну, або коли організм втрачає чутливість до його дії. Не маючи достатньої кількості інсуліну, організм намагається перетворити цукор в корисну енергію.

Деякі продукти, наприклад риба, можуть допомогти знизити рівень глюкози в крові. Риба багата на вітамін D, який який допомагає формувати захисний бар’єр навколо шкіри, очей та нервової системи; всі вони можуть пошкодитись через високий рівень цукру в крові.

Крім того, риба містить вітамін В2, який підтримує здоров’я кісток. Ризик пошкодження кісток зростає по мірі прогресування діабету.

На додачу до цього, риба належить до продуктів, що багаті на білки та жирні кислоти омега-3, що робить її корисною для серця та судин. Вона допомагає знизити рівень “поганого” холестерину, який часто є причиною серцевих нападів.

Медики рекомендують усім вживати щонайменше дві порції риби на 140 г на тиждень. Хоча б одна з цих двох порцій повинна припадати на жирну рибу, як скумбрія чи лосось.

Якщо ви не їсте рибу, ви повинні впевнитись, що отримуєте достатньо вітамінів D та В2 з інших джерел. Можливо, вам знадобляться дієтичні добавки.

Багато людей можуть навіть не підозрювати, що у них діабет, оскільки він може тривалий час не проявляти себе. До поширених симптомів діабету належать довге загоювання ран, невгамовна спрага та часта потреба у сечовипусканні. Якщо ви помітили в себе такі симптоми, зверніться до лікаря. Що раніше ви діагностуєте діабет, то менше ризикуватимете отримати небезпечні ускладнення.

Поділись


Новини партнерів