4 вагомі причини почати вживати чорний кунжут

Існують різні сорти кунжуту. Чорний кунжут особливо популярний серед любителів японської кухні, однак його можна використовувати у більш традиційних для нас стравах. Це насіння має цілий ряд переваг для здоров’я, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Doctor.

Ці крихітні чорні насінинки мають величезну поживну цінність, вони просто переповнені різними мікроелементами. Ось кілька корисних властивостей чорного кунжуту, про які ви повинні знати:

Чорний кунжут містить багато поживних речовин. Зокрема, ви можете там знайти білок, клітковину, кальцій, магній, мідь, залізо, цинк та фосфор. Ці речовини необхідні для нормального протікання всіх процесів, які забезпечують життєдіяльність людини.

Чорний кунжут знижує артеріальний тиск. Дослідження, опубліковане в Nutrition, показало, що щоденне вживання 2,5 г чорного кунжуту протягом 4 тижнів, допомогло значно знизити систолічний артеріальний тиск, однак науковці зауважили, що для підтвердження цих результатів потрібні додаткові дослідження.

Чорний кунжут корисний для шкіри та волосся. Наявність заліза, цинку, корисних жирних кислот та антиоксидантів робить чорний кунжут ідеальним продуктом для покращення стану шкіри та волосся. Також можуть бути корисні маски з олії чорного кунжуту.

Чорний кунжут містить антиоксиданти. Антиоксиданти допомагають стримувати пошкодження клітин вільними радикалами. Вони запобігають окислювальному стресу і контролюють ризик розвитку хронічних станів, таких як діабет, хвороби серця і навіть рак. Також антиоксиданти зменшують ознаки старіння шкіри.

Ви можете включити це надзвичайно корисне насіння у раціон, додаючи його до випічки та салатів.

Читайте також: Як кунжут впливає на здоров’я кісток

Поділись


Новини партнерів