Як кунжут впливає на здоров’я кісток

Міцні та здорові кістки нам необхідні на кожному етапі життя. Але під впливом сидячого способу життя та нездорового харчування, захворювання кісток зустрічаються усе частіше, пише Жіночий світ

Ця тенденція поширена навіть серед молоді. Тривале нехтування здоров’ям кісток може призвести до розвитку хронічних захворювань, наприклад, до остеопорозу.

Вправи та здорове харчування, безумовно, мають величезний вплив на здоров’я кісток. Але ви можете отримати додаткові переваги від певних продуктів, скажімо, кунжуту, який допомагає зміцнити кістки.

Насіння кунжуту багате на мідь, магній, кальцій, жирні кислоти омега-3 та білок, що дуже корисно для людей, які мають проблеми з кістками.

30 грамів неочищеного насіння кунжуту містять 22% добової норми кальцію. Жменя насіння кунжуту також може забезпечити необхідну дозу антиоксидантів, мінералів, вітамінів та білка.

Крім споживання насіння, ви можете також використовувати кунжутну олію для масажу. Завдяки антиоксидантам вона дуже корисна для шкіри і кісток. Візьміть трохи теплої кунжутної олії і нанесіть її на шкіру. Потім акуратно масажуйте її не менше 15 хвилин, щоб олія увібралась. Через 10 хвилин прийміть ванну. Щоб побачити результат це потрібно практикувати близько місяця.

Влітку ви можете спробувати кунжутну воду. Для цього замочіть чайну ложку білого насіння кунжуту у склянці води і залишіть на ніч. Зранку процідіть насіння за допомогою чайного ситечка і випийте воду. Всі корисні речовини залишаться в ній.

Поділись


Новини партнерів