5 порад, які допоможуть покращити ваш сон

Багато з нас люблять у вихідні поспати трохи довше, щоб відпочити після напруженого робочого тижня. І навіть якщо нам не вдається повноцінно відпочивати, поки думки зайняті роботою, здається що ми зможемо це компенсувати на вихідних, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Однак, дослідження показують, що це не допомагає. Нестача сну вже завдала шкоди і ви не зможете уникнути негативних наслідків, якщо спатимете більше у вихідні. Під час пандемії дуже багато людей порушили свій режим сну і відновити його може бути нелегко. Що ж може допомогти, якщо відіспатись за вихідні на тиждень уперед неможливо? Єдиний вихід – це отримувати щодоби 6-8 годин здорового сну. Ось кілька речей, які дозволять вам відпочивати вночі краще:

Визначте, що саме погіршує якість вашого сну.  Це може бути стрес, важка для шлунка вечеря, використання смартфона чи планшета перед сном, тощо. Що раніше ви виявите і усунете проблему, то швидше покращите свій сон.

Займіться медитацією. Якщо вам заважає заснути стрес, то медитація допоможе його зняти. В інтернеті можна знайти техніку, яка підходить саме вам, а також підібрати медитативну музику.

Ароматерапія. Олії м’яти та лаванди відомі своїми розслабляючими властивостями. Можна додати кілька крапель цих олій у вечірню ванну, або ж налити їх в аромалампу. Вони допоможуть швидше заснути і міцніше спати.

Відрегулюйте температуру в кімнаті. Для деяких людей не проблема заснути. Але вони часто прокидаються вночі. В такому випадку потрібно перевірити, чи комфортна температура в приміщенні, у якому ви спите. Можливо, ви прокидаєтесь від спеки чи холоду.

Зверніться по медичну допомогу. У всіх нас бувають дні, коли важко заснути. Але якщо проблема не зникає довгий час, варто звернутись до медиків. Ні в якому разі не приймайте снодійні препарати без призначення лікаря.

Поділись


Новини партнерів