Лікар розповів, як схуднути після свята

Позаду залишилось восьме березня. Багато з нас готували торти та пироги, отримували в подарунок шоколад та цукерки, замовляли піцу та роли. Цілком природно, що на свята ми стаємо поблажливіші до себе та своїх слабкостей, пише Жіночий Світ.

Але варто мати план, як повернутися у форму після свята. Це не означає, що ви повинні відмовитись від усіх своїх улюблених страв. Просто внесіть у свій раціон та розпорядок дня кілька змін, каже провідний консультант з ендокринології Манджунат Малідж.

Перш за все треба знизити споживання вуглеводів. Не треба відмовлятись від них зовсім, але треба вживати менше солодощів, макаронів, білого рису, тощо.

По-друге варто їсти більше білка. Такі продукти, як біле м’ясо, риба, яйця, пшоно, бобові дають довге відчуття ситості і дозволяють повільніше вивільняти енергію.

Однозначно слід контролювати розмір порцій. Голодувати не варто, але потрібно притримуватись правила – споживання калорій повинно бути меншим, ніж витрати.

Дуже важливо достатньо пити. Ми часто плутаємо відчуття спраги з відчуттям голоду, що призводить до переїдання. Дослідження показують, що склянка води за пів години до прийому їжі допомагає послабити апетит і споживати менше калорій.

Крім дієти потрібні ще й фізичні вправи. Вони допоможуть посилити метаболізм та швидше спалювати калорії.

Поділись


Новини партнерів