Дерматологи назвали 5 продуктів, які не можна наносити на шкіру

В інтернеті можна знайти безліч інформації про те, як застосовувати домашні засоби проти висипань, почервоніння, лущення та інших проблем на обличчі. Але далеко не до всіх порад варто прислухатися. Так, дерматологи не рекомендують застосовувати такі продукти для обличчя:

Зубну пасту

Хоча багато хто говорить про те, що зубна паста може пудсушити локаьні висипання, вона містить перекис, екстракт м’яти, спирт, ароматизатори, які просто спалюють верхні шари епідермісу і не сприяють швидкому загоєнню.

Харчову соду

Ні в якому разі не застосовуйте її замість скрабів. Справа в тому, що сода належить до продуктів з високим рівнем рН і негативно впливає на шкіру. Внаслідок цього покрив пересушується і лущиться.

Перекис

Хоча цей засіб відомий завдяки своїм антисептичним і антибактеріальним властивостям, додавати його в саморобні косметичні продукти не варто. Така косметика може призвести до подразнень, почервоніння і лущення. Крім того, слабшають захисні функції шкіри і знижується рівень її вологості.

Цукор і сіль

Деякі запевняють, що дрібні частинки цукру або солі володіють відлущуючими властивостями. І якщо для тіла така структура засобу підходить, то для обличчя очищення вийде занадто жорстким. Внаслідок цього покрив шкіри порушиться, вона почервоніє і стане більш чутливою.

Крем для рук

«Що годиться для рук, те підходить для обличчя» – твердження абсолютно неправильне. Засоби, які призначаються для рук, спрямовують свою дію на те, щоб проникати в жорстку і грубу шкіру. Обличчя, як говорилося раніше, має більш тонкий епідерміс і відрізняється підвищеною чутливістю. Внаслідок цього крем для рук закупорить пори, порушиться дихання шкіри і з’являться запалення.

Поділись


Новини партнерів