Що робити, якщо випадає волосся, – найкращі засоби і захист

У цій статті ми поділимося рекомендаціями, та розповімо на що звернути увагу і як правильно доглядати за рідким та тонким волоссям.

Випадання волосся у жінок

Існують два основних типи – генетичний і реактивний. Перший пояснює, що порушення в роботі волосяних фолікулів пов’язане зі спадковістю. Другий тип – це реакція на зовнішні або внутрішні чинники. Щоб ефективно підійти до лікування і знайти правильні засоби від випадання волосся, потрібно знати, звідки ростуть ноги.

Андрогенна алопеція – витончення волосся через генетику

Чоловіки і жінки народжуються з волосяними фолікулами, чутливими до гормону дигідротестостерону. Активна форма тестостерону і викликає витончення волосся. Випадання прогресує, і в результаті фолікули вже не можуть створювати нормальне здорове волосся.

Інволюційна алопеція – вікові зміни

Наступний сценарій, який викликає випадання волосся, – зрозумілий і природний. З віком волосяні фолікули переходять від фази росту у фазу спокою, а пасма, що залишилися, стають коротшими і тоншими.

Осередкова алопеція – генетичні порушення

Ще один генетичний збій пов’язаний з проблемами в імунній системі. Вона помилково атакує здорові волосяні фолікули, що і призводить до випадання волосся. Перші ознаки осередкової алопеції проявляються ще в дитинстві.

Існує кілька форм алопеції:

  • облисіння. Одна або кілька округлих ділянок на шкірі голови, де взагалі не росте волосся.
  • тотальна алопеція. Форму легко розпізнати. На голові в принципі відсутнє волосся і не тому, що ви вирішили приміряти нову стрижку.
  • універсальна алопеція. При такій формі генетичний збій можна звинуватити не тільки в випаданні волосся на голові, але і на всьому тілі.

Тягова алопеція – випадання через «жорсткі» зачіски

В першу чергу цей тип випадання волосся пов’язаний з фізичними ушкодженнями фолікулів. Причин багато – любов до високих і жорстких зачісок, травми голови або сильне стягування волосся. Єдиний вихід – відмова від тугих хвостів, кіс і пучків.

Причини випадання волосся – чому волосся випадає взимку і восени

Більше 40% жінок у всьому світі борються з випаданням волосся. Але щоб знайти ефективне рішення, потрібно розібратися в причинах. У цій статті ми розповімо вам, на що потрібно звернути увагу і які причини випадання волосся у жінок.

Стрес

Будь то складні особисті стосунки або важка робота, стрес може нашкодити волоссю. Сильний і тривалий стрес стимулює вироблення тестостерону. А цей гормон в свою чергу негативно впливає на цикл росту волосся.

Рішення. Приділяйте собі достатню кількість часу. Займайтеся йогою, ароматерапією або медитуйте. Ваше головне завдання – позбутися від стресу.

Вагітність

Гормональні зміни по-різному впливають на стан волосся: хтось бачить поліпшення, інші страждають від випадання волосся після пологів. Не лякайтеся: у 50% жінок випадає волосся в післяпологовий період через дисбаланс гормонів.

Рішення. Зачекайте – через 6-12 тижнів організм повинен прийти в норму своїми силами. Або почніть приймати спеціальні вітаміни для росту волосся під наглядом лікарів.

Анемія

Недокрів’я виникає через дефіцит заліза. Брак червоних кров’яних клітин призводить до погіршення циркуляції крові по всьому організму. Крім випадання волосся є й інші симптоми: втома, сильна слабкість і головний біль.

Рішення. Щоб виявити дефіцит, спочатку потрібно здати аналіз крові. Потім лікар повинен призначити дієту з продуктів, багатих на залізо, і курс синтезованого заліза.

Тугі зачіски

Регулярні жорсткі зачіски, які стягуть волосся, можуть викликати стрес у волосяних фолікулів. Реакція очевидна – випадання та потоншення локонів. Як зрозуміти, що зачіска занадто туга? Жорсткі коси, хвости і пучки викликають дискомфорт і головний біль.

Рішення. Просто замініть зачіску і  частіше носіть волосся розпущеним. Поступово фолікули відновляться.

Погане харчування

Деякі люди сидять на екстремальних дієтах або живлять любов до шкідливої ​​їжі. Неадекватне харчування теж призводить до випадання волосся.

Рішення. Волосся складається з білка, а значить, воно регулярно відчуває у ньому потребу. Їжте не менше 120 г білка на сніданок і обід. Вибирайте для раціону тваринний і рослинний білок. Головні джерела білка:

  • горіхи;
  • боби;
  • молочні продукти;
  • м’ясо;
  • яйця.

Термоукладка

Постійне використання гарячого стайлінгу не тільки дарує гарну зачіску, але й створює масу проблем. Одна з них – випадання сухого і ослабленого волосся. Звичайно, термоукладки не впливають на роботу волосяних фолікулів, але вони обламують сухі кінчики. До того ж, якщо вчасно не підстригати кінці, пошкодження піднімаються вище по довжині.

Рішення. Відпочиньте від вирівнювання волосся і фена і почніть робити живильні маски. Наносьте засоби на основі олій і рослинних екстрактів, щоб зволожити стрижні волосся і усунути корінь проблеми випадання.

Екстремальна втрата ваги

Різке схуднення будь-який організм сприймає як фізичну травму і починає накопичувати поживні речовини, забираючи їх з «непотрібних» тканин на зразок волосся і нігтів.

Рішення. Поговоріть з лікарем. Дотримуйтеся дієти, багатої вітамінами і білками, щоб допомогти організму відновитися. Як тільки він «зрозуміє», що з вами все гаразд, випадання волосся повинне зупинитися.

Шкідливі hair-процедури

Коли ви фарбуєте волосся, хімічні речовини фактично пробивають кутикулу кожного волоска, щоб закріпити пігмент. Мета кутикули – захищати локони. Її розрив і підйом під час процедури призводить до значних пошкоджень волосся.

Рішення. Робіть перерви між фарбуванням, мінімум 8 тижнів, щоб ваше волосся встигло відновитися. Регулярно зволожуйте і живить ослаблені пасма.

Кращі засоби від випадання волосся – індивідуальний підхід

Незначне випадання волосся – природне явище. Але якщо ви залишаєте на гребінці цілі пасма, терміново вживайте заходів. Давайте розберемося, які домашні засоби проти випадання допоможуть поліпшити стан волосся і зменшити його випадання.

М’який шампунь проти випадання волосся

Регулярне миття волосся – важливий пункт для вирішення проблеми. Підтримуйте чистоту шкіри голови і пасом, щоб пори могли вільно дихати. Підберіть для себе оптимальну кількість очищувальних процедур, наприклад 3-4 рази в тиждень.

Масаж шкіри голови

Кращий засіб від випадання волосся у жінок – розслабляючий масаж шкіри голови з ефірними оліями. Для тих, у кого випадання спостерігається вже давно, спосіб особливо актуальний. Масажуйте голову з мигдальною або лавандовою олією (стежте за алергічною реакцією) кожен день по кілька хвилин. Так ви активізуєте роботу волосяних фолікулів і поліпшите ріст волосся.

Маска з часнику, цибулі та імбиру

Зробіть цілющий мікс з соку часнику, цибулі та імбиру. Нанесіть маску на шкіру голови і залиште її на ніч. Вранці ретельно промийте волосся водою і шампунем. Повторюйте домашній догляд протягом тижня.

Відвар зеленого чаю

Втирання зеленого чаю в корені і шкіру голови може допомогти в боротьбі проти випадання волосся. Вам потрібно заварити два пакетики чаю, почекати, поки настій охолоне, а потім нанести його на шкіру голови на годину. Щоб домогтися видимих результатів, робіть процедуру від тижня до десяти днів.

Фізична активність

Знайдіть час для щоденної фізичної активності. Ходьба, плавання, їзда на велосипеді або будь-який інший вид спорту по 30 хвилин в день нормалізують гормональний фон і знизять рівень стресу.

Поділись


Новини партнерів