6 правил догляду за кучерявим волоссям

Щоб кучері виглядали доглянутими і блискучими, їм необхідний особливий догляд. Дотримуйтесь простих правил, і ваше волосся буде виглядати так, як в рекламі шампунів.

За статистикою, у 55% ​​жінок всього світу кучеряве або хвилясте волосся і 98% з них мріють про прямі пасма, адже тільки в кіно кучері завжди красиво укладені і м’яко струмують по плечах. На практиці кучеряве волосся часто відчуває нестачу вологи, відрізняється пористістю, постійно плутається і позбавлене блиску. Щоб воно виглядало, як на картинці, дотримуйтесь простих правил.

Підберіть правильний шампунь

На етапі очищення дуже важливо, який засіб ви використовуєте. Пам’ятайте, що шампунь ми вибираємо за типом шкіри голови, а не волосся. Віддавайте перевагу м’яким продуктам, без сульфатів. Кучеряве волосся за своєю природою і так досить сухе, а сульфатні шампуні ще більше погіршують ситуацію, вимиваючи не тільки бруд, але і шкірний секрет, який необхідний для природного зволоження. Також ви можете спробувати повністю відмовитися від шампуню і мити голову кондиціонером. Однак тут є серйозне виключення: м’яке очищення підійде тільки тим, у кого шкіра голови не проблемна. Так, наприклад, при себорейному дерматиті краще не виключати сульфатних шампунів.

Забезпечте волоссю добре зволоження

Для кучерявого волосся необхідний високий рівень зволоженості. Тут вам допоможе бальзам. Завжди використовуйте його при митті голови. Наносити цей засіб потрібно теж певним способом. По-перше, не економте і наносьте продукт в достатній кількості на мокре волосся. По-друге, залиште бальзам на 3-5 хвилин для впливу, а потім почніть м’яти волосся так, щоб було чути характерний хлюпаючий звук. В ідеалі таким же методом необхідно змивати засіб з волосся: просто набирайте воду в долоні і опускайте в них локон, а потім починайте стискати його. При такому способі бальзам змивається не до кінця, що забезпечує тривале зволоження. Крім того, приблизно раз на тиждень робіть маску. Для більш глибокого ефекту після її нанесення можете одягнути шапочку і походити так близько години або впливайте на волосся гарячим повітрям за допомогою фена.

Використовуйте рушник з м’яких тканин

Вологе волосся дуже легко пошкодити, щоб цього уникнути придбайте хороший рушник з мікрофібри або шовку. Існує і альтернативний, дешевий варіант – непотрібна футболка з м’якої бавовни. Але навіть при використанні таких рушників не варто терти ними волосся, рухи повинні бути промокаючі.

Не нехтуйте стайлінгом

Знайдіть для себе гарний стайлінг: крем, спрей, гель або мус. Наносити його треба після миття голови на вологе волосся або перед укладанням. Цей етап допоможе утримати в волоссі вологу, підкреслити завитки, захистити їх від впливу гарячого повітря при використанні фена, а також мінімізувати вплив на них навколишнього середовища.

Дбайливо розчісуйте волосся

Кучеряве волосся погано дружить з гребінцем, який часто порушує структуру завитків, сприяє появі посічених кінчиків, зайвої пухнастості і електризації. Не розчісуйте волосся в сухому вигляді! Робіть це, коли миєте голову, з використанням великої кількості бальзаму. Максимально дбайливий варіант – це акуратно розплутувати пасмо за пасмом пальцями. Якщо вам цей спосіб не підходить, так як він займає досить багато часу, купіть спеціальний гребінець з великими зубчиками, який призначений для роботи з вологим волоссям.

Замініть звичайну наволочку на шовкову

Під час сну волосся піддається сильному механічному впливу, коли треться об наволочку. Якщо вона зроблена з грубих матеріалів, то завитки плутаються, втрачають блиск і стають ламкими. Шовк не пошкоджує волосся. Тому придивіться до наволочцки або спеціальної шапочки для сну з шовкової тканини.

Джерело

Поділись


Новини партнерів