20 порад по догляду за волоссям взимку

Ні для кого з нас не секрет, що зимовий період може негативно відбитися на стані волосся. Може виникнути лупа або початися випадіння волосся. Локони тьмяніють, їх ріст сповільнюється, пише Жіночий Світ. Не поспішайте витрачати нечувані суми на особистого стиліста. Ми поділимося корисними порадами по догляду за волоссям взимку.

Липа

Застосування: проти жирного волосся. У боротьбі з сальністю допоможе липовий цвіт. Суцвіття липи запарюють гарячою водою і дають настоятися, щоб вийшов ополіскувач.

Кропива

Застосування: від випадіння волосся. Кропив’яні настойки і відвари прекрасно стимулюють волосся, пробуджуючи сплячі цибулини. Кажуть, що при частому застосуванні ополіскування кропивою зафарбовують сивину. Чесно зізнатися, я б не покладала великі надії на кропив’яний барвник, адже в моєму випадку сивину не зафарбувати. А ось за 2 місяці застосування волосини стали товстішими і прискорився ріст.

Кефір

Застосування: проти лупи. Кефірна маска – надійний помічник в боротьбі з лупою. Підігрійте злегка декілька столових ложок кефіру і нанесіть його на шкіру голови. Щоб кефір не стікав, можна одягнути целофанову шапочку. Через півгодини прополосніть волосся проточною водою.

Ромашка

Застосування: від сверблячки і для шовковистості. Вгамувати запальні процеси допоможе звичайний відвар ромашки. Просто полощіть ним голову раз на добу.

Пиво

Застосування: для прискорення росту волосся і додання блиску. Завдяки компонентам, що містяться в пиві, волосся росте як на дріжджах у всіх сенсах слова, адже дріжджі в пиві теж є. Перед миттям голови робіть маску з теплого пива на півгодини.

Ріпчаста цибуля

Застосування: для прискорення росту і густоти волосся. Цибуля активізує цибулини сплячого волосся. Натріть цибулю на тертці і втирайте в шкіру на 10 хвилин, а потім ретельно помийте волосся, щоб прибрати запах.

Чорний чай

Застосування: для зміцнення волосся і зафарбовування сивини. Полоскання волосся міцною чайною заваркою допомагає замаскувати невелику кількість сивини на темному волоссі. Дубильні речовини, що містяться в чаї, зміцнюють структуру волосків.

Сироватка

Застосування: від лупи і для шовковистості. Робіть маску з сироватки (тільки не холодної) за півгодини до купання. Волосся буде легко розчесати, та й лупа зникне.

Календула

Застосування: від посічених кінчиків. Полоскання відваром календули здавна застосовувалося для зміцнення волосся. Ці яскраві бутони квітів прекрасно вирішують проблему посічених кінців.

Шовковиця

Застосування: для додання волоссю блиску. А ви знали, що за старих часів коней годували шовковицею, щоб їх грива сяяла? Цей же принцип діє і з нашим волоссям. Частіше їжте шовковицю! На щастя, її можна заморозити, зробивши запаси на зиму.

Житній хліб

Застосування: від випадіння волосся. Замочіть м’якуш в теплій воді, потім відіжміть і нанесіть кашку житнього хліба на корені волосся. Змийте через 30-40 хвилин. Маска раз в тиждень стане підмогою в боротьбі з випадінням волосся.

Лавровий лист

Застосування: для зміцнення волосся. Залийте 5 великих листки окропом і сполосніть цим настоєм волосся, якщо хочете його зміцнити. Повторюйте процедуру раз на тиждень.

Цибулиння

Застосування: для зміцнення волосся і золотистого блиску. Не викидайте лушпиння цибулі, а проваріть його, щоб отримати воду насиченого коричневого кольору. Раз в тиждень полощіть відваром волосся, щоб отримати ефект тоніка. Лушпиння багате корисними мікроелементами і відвар з нього зміцнює локони і коріння.

Хміль

Застосування: від випадіння волосся. Запобігти облисінню і прискорити ріст волосся допоможе полоскання відваром хмелю. Зберіть шишки хмелю, висушіть їх і заварюйте безпосередньо перед процедурою.

Рисова вода

Застосування: для комплексного догляду. Секрет краси азіаток – полоскання волосся рисової водою. Промийте рис, злийте першу воду, залийте заново і залиште на ніч настоюватися. До ранку у вас вийде ідеальний ополіскувач.

Хна

Застосування: для зміцнення волосся і зафарбовування сивини. Хна дозволить позбутися від сивини. Виберіть оптимальний для вас рецепт фарби з хною. Такий варіант обійдеться дешевше і буде більш щадним, ніж хімічні барвники. А найважливіше те, що хна зміцнює волосся. Якщо ви не хочете пофарбувати локони, вибирайте безбарвну хну.

Оцет

Застосування: для вимивання мильних речовин, для легкого розчісування і блиску. Після купання ви відчуваєте, що на волоссі залишився шампунь або кондиціонер, хоча неодноразово прополоскали локони? Додайте трохи оцту в тазик з водою (чайну ложку на 2 літри) і прополощіть волосся. Кислота прибере залишки лугу, що міститься в миючому засобі. Бонус: волосся буде легко розчесати, а у локонів з’явиться чистий блиск.

Олія лопуха

Застосування: від випадіння волосся. Реп’яхова олія (або олія лопуха) залишається одним з найпопулярніших засобів. Олія, приготована з цієї рослини, активно використовується як метод боротьби з випадінням волосся. Раз в тиждень наносьте трохи олії на волосся (але не на корені). Воно поверне йому колишню силу.

Олія м’яти

Застосування: від лупи. Складно перерахувати всі переваги м’яти. Зокрема, м’ята – протигрибковий засіб, який допоможе вилікувати лупу. Ефірні олії в чистому вигляді застосовувати не можна, оскільки вони викликають свербіж та опік. Додавайте всього пару крапель ефірної олії м’яти в олію-основу. Наприклад, в оливкову олію.

Шавлія

Застосування: проти жирного волосся. Відвари і настойки шавлії при ополіскуванні допомагають регулювати роботу сальних залоз. Якщо ваше волосся швидко стає жирним, застосовуйте шавлію.

Крім цих порад треба враховувати деякі особливості зимового періоду. Так, взимку ми часто носимо шапки, які можуть погіршити стан волосся. Не забувайте стежити за чистотою головних уборів. Час від часу гарненько їх періть і сушіть. Уникайте частих тугих зачісок. Не виходьте взимку з дому з погано просушеним після купання волоссям. Приймайте вітаміни і додайте в свій раціон продукти, які зміцнюють імунітет.

Джерело

Поділись


Новини партнерів