Боротьба з недосконалостями: як правильно доглядати за проблемною шкірою

Шкіра – індикатор нашого здоров’я. Якщо в організмі є якісь неполадки, це відразу проявляється на зовнішньому вигляді шкіри. Але це не все. Стреси, негативний вплив навколишнього середовища, неправильне харчування, гормональні порушення і просто неправильний догляд можуть стати причинами появи висипань.

У цій статті ми розповімо, як правильно доглядати за проблемною шкірою.

НЕ ПЕРЕСТАРАЙСЯ

Власницям жирної шкіри знайоме поняття макіяжу, шо “поплив”, жирний блиск через пару годин після вмивання і відбитки щік на екрані мобільного. З таким щоденним розкладом важко стриматися і не почати активну боротьбу зі своїми сальними залозами: скраби, пілінги, агресивні гелі для вмивання, тоніки і лосьйони.

Але бажання відмити шкіру до «скрипу» може привести до погіршення стану, вироблення ще більшої кількості шкірного сала і передчасного старіння. Дерматологи рекомендують очищати шкіру тільки делікатними засобами. Призначити агресивніший засіб знову ж може тільки дерматолог.

ПРАВИЛЬНИЙ ЗВОЛОЖУЮЧИЙ КРЕМ

Існує поширена помилка, що жирна шкіра не потребує зволоження. Правда в тому, що вона страждає так само, як суха або нормальна шкіра.

Єдина відмінність – текстура і склад зволожуючого крему. Ідеальний денний крем – легкий, з танучою текстурою, яка не забиває пори – містить цинк, який бореться із запаленнями, і олію жожоба, яка контролює вироблення шкірного себуму.

Наприклад, матуючий флюїд SVR Sebiaclear Mat + Pores звужує розширені пори, зволожує і регулює роботу шкірних залоз.

Так само і сонцезахисний крем – він не повинен бути щільним. В іншому випадку крем може забити пори і спровокувати появу акне.

СПЕЦІАЛЬНИЙ ДОГЛЯД

Проблемна шкіра вимагає особливо ретельного догляду. Очищення, зволоження, живлення, оновлення і детокс – 5 ступенів, які повинні стати звичкою.

Всі засоби повинні бути спеціалізованими і спрямованими на усунення конкретних проблем: боротьбу з акне, матування і звуження пор, усунення рубців і почервонінь.

ЗАГАЛЬНА ПОКРОКОВА ІНСТРУКЦІЯ:

Ранок. Очищення гелем або пінкою. Через 10 хвилин – легкий денний крем.

Вечір. Якщо ви наносили макіяж, потрібно зняти його за допомогою міцелярної води. Протерти обличчя тоніком. Наприклад, Clarins Cleansers. Це допоможе підтримувати оптимальний рівень pH шкіри. Після чого умити обличчя і через кілька хвилин нанести нічний крем з вмістом цинку.

Декілька разів на тиждень потрібно робити заспокійливі і очищаючі маски. Підійдуть маски Vichy Normaderm або Missha Black Ghassoul. Вони поступово поліпшать рельєф шкіри, приберуть нерівності, рубці і забруднення.

Також підійде заспокійлива маска Steblanc Essence Sheet Mask Green Tea. Вона трохи освітлить шкіру, додасть їй свіжості і наповнить корисними речовинами.

РЕЖИМ ДНЯ, ХАРЧУВАННЯ ТА ВОДНИЙ БАЛАНС

Надмірне вживання солодкого або жирного, брак води і сну – не найкращі помічники. Все це не тільки позначається на стані шкіри, але в першу чергу забирає сили в організму.

Дерматологи радять замінити звичайні тканинні рушники на паперові. Теплі тканинні рушники – рай для всіляких бактерій. Щоб зменшити їх вплив, варто почати користуватися одноразовими паперовими.

У боротьбі з недосконалостями головне послідовність. Якщо не панікувати, не впадати в крайнощі, а день за днем ​​піклуватися про себе, поступово недосконалості шкіри зійдуть нанівець.

Джерело

Поділись


Новини партнерів