Як зупинити випадіння волосся: 3 натуральних засоби

Маски від випадіння волосся

Зупинити випадіння волосся – прагнення багатьох, адже це дуже поширена проблема. Через підвищений рівень стресу, якому ми всі щодня піддаємося, волосся може рідшати, втрачати об’єм і блиск. Але стрес не єдина причина випадіння. Іноді воно може бути пов’язане з використанням невідповідних продуктів або з фізичним ушкодженням волосся. Наприклад, якщо ви використовуєте праску кожен день або миєте голову шампунем, який містить шкідливі для здоров’я волосся інгредієнти.

Також варто пам’ятати про те, що в деякі періоди, наприклад, восени, волосся випадає сильніше звичайного. Однак, якщо це не проходить з часом, варто задуматися про причини. У той же час існують домашні засоби, які допомагають зупинити випадіння волосся. Саме про них ми вам зараз і розповімо!

Які домашні засоби допоможуть зупинити випадання волосся?

Можливо, ви вже перепробували всі продукти, реклама яких обіцяла позбутися проблеми випадіння, але безуспішно.

Результату немає, а волосся продовжує випадати. Саме час дати шанс домашнім засобам! До їх складу входять тільки натуральні інгредієнти, вони м’яко впливають на шкіру голови і можуть дійсно зупинити випадіння волосся. У будь-якому випадку, ви нічого не втрачаєте.

1. Розмарин

За даними статті “етноботанічні дослідження лікарських рослин, які використовуються жителями сільської місцевості Сан-Карлос, Кеведо, Еквадор”, розмарин відноситься до рослин, які здатні допомогти зупинити випадіння волосся. Цей ефект пояснюється тим, що він стимулює кровообіг в шкірі голови.

Вам потрібно виконати наступні кроки:

  • Спочатку приготуйте настій розмарину. Для цього просто покладіть гілочки розмарину в каструлю з гарячою водою.
  • Як тільки настій буде готовий, дайте йому охолонути до комфортної температури.
  • Процідіть рідину і використовуйте в якості тоніка для шкіри голови, поєднуючи з круговим масажем.
  • Потім вимийте волосся. Повторюйте цю процедуру як мінімум раз на тиждень, щоб побачити результат.

2. Кропива

Кропива є ще одним натуральним засобом проти випадіння волосся. Ця рослина має протизапальні властивості, які допомагають зупинити цей процес.

Часто через стрес на шкірі голови може розвинутися себорейний дерматит. Він викликає запалення, свербіж і навіть випадіння волосся. Кропива може бути чудовим варіантом для лікування цієї проблеми. Читайте далі, і ви дізнаєтеся, як приготувати з неї лікувальний засіб:

  • По-перше, приготуйте настій з кропиви (точно так само, як з розмарином).
  • Дайте охолонути, процідіть і нанесіть отриманий лосьйон на шкіру голови.
  • Зробіть легкий круговий масаж і залиште на 30 хвилин.
  • Застосовуйте це засіб два рази на тиждень.

Примітка: не забудьте одягнути рукавички, адже свіже листя кропиви вкрите невеликими волосками, які боляче ранять шкіру і викликають роздратування. Як тільки рослина потрапить в гарячу воду, цей ефект зникне.

3. Алое вера

Алое вера є одним з кращих засобів, які можуть допомогти зупинити випадіння волосся. Цілющий гель, який міститься в листках цієї рослини, зволожує шкіру голови, лікує і зміцнює волосся. Ми радимо кожному мати вдома алое вера, тому що його можна використовувати по-різному. Якщо ви хочете зупинити випадіння волосся, слідуйте цим простим крокам:

  • Візьміть свіжий лист алое вера.
  • Розріжте його навпіл.
    Потріть половинками шкіру голови, щоб рівномірно розподілити по ній гель, який міститься в них.
  • Зробіть масаж круговими рухами і дайте засобу увібратися.
  • Повторюйте цю процедуру один раз в тиждень.

Якщо вам не дуже зручний цей спосіб, є інший варіант. Зберіть гель за допомогою ложки і покладіть в контейнер. Потім акуратно розподіліть його по шкірі голови. Залишки гелю ви можете зберігати в холодильнику.

Як зупинити випадіння волосся: корисні поради

Хоча ці домашні засоби здатні допомогти вам зупинити випадіння волосся, все одно рекомендуємо звернутися до лікаря. Адже причиною цього може бути себорейний дерматит або алопеція. У такому випадку лікар призначить лікування відповідно до вашої проблеми.

Проте, як доповнення до лікування, ви можете використовувати вищевказані натуральні засоби. Але пам’ятайте, що вони не можуть замінити повноцінну терапію, призначену фахівцем. Крім того, результат від використання домашніх засобів ви побачите не відразу. Ось чому дуже важливо запастися терпінням і не переривати курс.

Ваша шевелюра помітно поріділа? Волосся випадає постійно, або це сезонне явище? Ми сподіваємося, що ця стаття допомогла вам. Адже тепер ви знайомі з натуральними засобами, які можуть стати вашими вірними союзниками у вирішенні цієї проблеми.

Джерело

Поділись


Новини партнерів