ТОП-7 засобів, які відновлюють волосся

Трави, трави, трави… Скільки потрібного і корисного вони приховують! Від скількох бід рятують! Не секрет: кожній жінці хочеться подовше залишатися молодою і красивою. На жаль, при нинішньому ритмі життя домогтися цього вдається далеко не всім. Сучасна жінка не може собі дозволити цілими днями сидіти в салонах краси, ходити по масажних салонах і кабінетах візажистів. Однак, можна скористатися рецептами, які використовували наші бабусі, які дуже любили і цінували трав’яну косметику.

Маски для пошкодженого волосся на травах

Подібні поживні суміші краще робити безпосередньо перед миттям волосся, оскільки після них обов’язково доведеться мити голову, так як до складу бальзамів входить олія.

Бальзами для кращого росту волосся

Потрібно: 1 ст. л. трави кропиви, 1 ст. л. реп’яхової олії, 2 ст. л. білого вина, 0, 2 л води.

Приготування. Подрібнене молоде листя кропиви залити окропом, настояти 1 годину. Олію попередньо слід трохи підігріти, а потім перемішати з вином. Потім все це необхідно з’єднати і збити до отримання однорідної маси.

Застосування. Суміш рівномірно розподілити по волоссю і втирати її в шкіру голови. Коли суміш буде на волоссі, на голову одягнути целофан, обернути рушником. Суміш бажано протримати не менш години, тоді і волосся буде більше блищати, а зачіска стане пишною.

Подібний бальзам також дуже корисний тим, у кого сильно випадає волосся. Щоб волосся блищало, після миття голови його потрібно обполоснути теплою водою з додаванням невеликої кількості білого вина.

Маска при випадінні волосся

Потрібно: 10 г березового дьогтю, 20 г реп’яхової олії, 100 г спирту.

Приготування. З’єднати всі інгредієнти, добре перемішати.

Застосування. Цю суміш слід втирати за кілька годин до миття голови, якщо у вас свербить голова, лупа, випадає волосся.

Маска для зміцнення волосся

Потрібно: 100 г коренів лопуха, 1 цибулина, 1 – 2 ст. л реп’яхової олії, 3-5 л окропу.

Приготування. Цибулю натерти на дрібній тертці. Окремо приготувати відвар з коренів лопуха: подрібнений свіжий корінь і стовбур лопуха помістити в емальований посуд, залити окропом, накрити кришкою, настоювати не менше 1 години. Процідити, віджати сировину, перелити в скляний або емальований посуд, накрити кришкою.

Застосування. Корінці волосся спочатку слід натерти кашкою з цибулі, зав’язати хусткою і залишити на 20 – 30 хвилин, потім вимити голову в відварі лопуха, після чого в корені втерти реп’яхову олію, яка сприяє зміцненню і росту волосся. Робити ці процедури слід на ніч з інтервалом в 3-4 дня.

Маска при жирній себореї і випадінні волосся

Потрібно: по 2 ст. л. листя кропиви і коренів лопуха, 0,5 л оливкової олії.

Приготування. Листя кропиви і коріння лопуха висушити, подрібнити до стану порошку, залити олією, настоювати 2 тижні в темному місці. Процідити.

Застосування. Втирати за кілька годин до миття голови. Обполіскувати волосся слід водою, підкисленою лимонним соком або оцтом.

Трав’яний склад для сухого проблемного волосся

Потрібно: 3 ст. л. коренів лопуха, 0,3 л води, 5 ст. л. топленого свинячого сала.

Приготування. Дрібно нарізане коріння лопуха залити водою і проварити протягом 15 хвилин. Відвар процідити, додати топленого свинячого сала. Суміш поставити в духовку при невисокій температурі на 2-3 години, потім охолодити і злити надлишки води.

Застосування. Отриманий крем втирати в корінці волосся перед кожним миттям. Суміш втирати в брудне волосся, витримати протягом 20 хвилин, після чого змити шампунем для свого типу шкіри. Після миття обполоснути голову настоєм липового цвіту: 100 г сухих квіток залити 3 л окропу, процідити.

Відвар перстачу і настурції проти ламкості волосся

Потрібно: по 1 ст. л. трави кропиви, листя настурції великої, коріння перстачу прямостоячого, 1 л води.

Приготування. Трав’яні компоненти висушити, подрібнити, перемішати. Залити окропом, поставити на водяну баню на 5 – 10 хвилин. Знявши з вогню, відвар процідити. Розділити склад на 2 частини.

Застосування. Половину відвару слід втирати в шкірний покрив голови і на волосся. Шкіру масажувати протягом 10 хвилин. Потім на голову одягнути целофанову косинку і залишити компрес ще на 30 хвилин. Другу половину відвару влити в таз з теплою водою і прополоскати в ньому волосся.

Відвар з чебрецю і полину проти лупи

Потрібно: по 1 ст. л. трави чебрецю і полину, 0,2 мл води.

Приготування. Суху подрібнену траву чебрецю залити окропом, настояти 30 хв, процідити.

Застосування. Використовувати для миття голови 1 раз в тиждень проти лупи. Допомагає відвар також при головних болях.

Засіб для збереження зачіски

Потрібно: 1 ч. л. з верхом насіння льону, 0,1 л води.

Приготування. Насіння льону залити водою, кип’ятити близько 5 хвилин на водяній бані, настояти, часто помішуючи, протягом 2 – 3 годин, процідити через тканину. Потім добре збовтати, щоб вийшла клейка суміш.

Застосування. Змочити волосся перед тим, як накручувати на бігуді. Засіб допомагає довше зберігати зачіску.

Джерело

Поділись


Новини партнерів