5 речей, які не можна робити зі шкірою обличчя

Всі ми мріємо про те, щоб наша шкіра була пружною і як можна довше виглядала молодою та здоровою. Але іноді ми робимо значні помилки під час догляду за шкірою.

Багато косметологів акцентують увагу на головних табу, які існують в догляді за шкірою. Ось 5 табу, які ви повинні знати обов’язково:

1. Не торкайтеся обличчя: Чим більше ви торкаєтеся до лиця, тим вищою є ймовірність висипань. Під час дотиків бактерії з шкіри рук потрапляють на шкіру обличчя, що провокує появу прищів. Тому постарайтеся тримати руки при собі.

2. Захищай шкіру від сонця: “Мало того, що сонце викликає гіперпігментацію і появу зморшок, воно призводить до втрати еластичності шкіри. Використовуйте сонцезахисний крем кожного дня, в тому числі і в зимовий період. Ще один спосіб врятуватися від УФ-променів – це головний убір з полями.

3. Не забувайте про пілінг: Шкіра це найбільший орган, який захищає від шкідливого зовнішнього і внутрішнього впливу. Саме тому вам потрібно ретельно стежити за її станом. Намагайтеся регулярно видаляти відмерлі клітини за допомогою пілінгу. Це допоможе шкірі зберегти здоровий і сяючий вигляд надовго.

4. Позбавтеся від шкідливих звичок: Крім того, що ви вдихаєте канцерогени, дим, в якому міститься понад чотири тисячі шкідливих речовин(!), забиваєте пори – звідси і вугри в Т-зоні. Крім усього іншого, через паління над верхньою губою утворюється характерна поздовжня зморшка.

5. Перегляньте свій раціон: Надлишок солодкого, молочного, солоного + кофеїн і алкоголь негативно позначаються на стані шкіри. Якщо у вас є сумніви з приводу харчування, проконсультуйтеся з дієтологом, який може допомогти ідентифікувати продукти-шкідники. Саме вони можуть бути причиною передчасного старіння шкіри.

Джерело

Поділись


Новини партнерів