7 властивостей персика, корисних для нашої шкіри

Не дарма середньовічні поети порівнювали шкіру красунь саме з персиком. Останні дослідження довели, що ці фрукти дуже корисні для нашої шкіри. Ось кілька бонусів, які ви отримаєте, з’ївши кілька персиків.

  1. Продовжують молодість.

Вітамін С, що міститься в персиках, стимулює вироблення колагену, який надає еластичності нашій шкірі. До того ж цей вітамін блокує вільні радикали – причину старіння.

2. Містить протеїн.

Регулярне вживання персиків зміцнює імунну систему, захищаючи нас від багатьох інфекційних і шкірних захворювань. Крім того, персики сприяють швидкій регенерації шкіри. А протеїн, який міститься в цьому фрукті необхідний для багатьох життєво-важливих процесів.

3. Загоює мікропошкодження на шкірі.

Маски з фруктової м’якоті або з персикової шкірки не тільки зволожують шкіру, а й допоможуть швидкому загоєнню після акне або хімічного пілінгу.

4. Допомогають регенерації шкіри.

Нектарини не тільки живлять нас зсередини, а й чудово підійдуть для використання в косметичних цілях. Наприклад, маска з персикового пюре, змішаного з натуральним йогуртом – чудовий зволожуючий засіб для сухої шкіри. Вона допоможе врятуватися і від темних кіл під очима.

5. Містять селен.

Селен – потужний антиоксидант, який уповільнює процес старіння клітин і сприяє росту волосся і нігтів. Медичні дослідження показують, що дефіцит селену може підвищити ризик деяких форм раку шкіри. Правда, в цьому випадку вам доведеться з’їсти досить багато плодів. Але якщо ви будете вживати їх з сиром, легко отримаєте добову норму. Адже сир теж багатий селеном.

6. Захищають від шкідливого UV-випромінювання.

Вітаміни С, К, А і бета-каротин в персиках допомагають шкірі боротися з ультрафіолетовим випромінюванням. Тепер ви можете пити свій «Белліні» на пляжі, посилаючись на наукові дослідження. Адже цей коктейль робиться з свіжого персикового пюре.

7. Містить вітамін А.

Цей вітамін також сприяє профілактиці раку. Останні дослідження довели – високі дози вітаміну А знижують ризик деяких ракових захворювань шкіри на 32%.

Поділись


Новини партнерів