Як запобігти появі посічених кінчиків

Розповідаємо, як запобігти появі посічених кінчиків і що робити, якщо вони вже з’явилися.

Проблема тонкого волосся і посічених кінчиків актуалізується в міру того, як добігає до кінця літо. Сонце, солона вода з моря, хлорована вода з басейну, підвищена вологість і приємний освіжаючий вітер повільно вбивають наше волосся, і ми буквально відчуваємо, як воно «сохне».

Не вірите? Візьміть пасмо і уважно придивіться до нього – кінчики волосків роздвоюються, нагадуючи язичок ящірки. Це і є посічені кінчики (так, цей термін зовсім не рекламна страшилка). Поява посічених кінчиків означає, що волосся легко ламається, плутається і виглядає тьмяним і «втомленим». В цьому випадку проблематично носити волосся як розпущеним, так і зібрати його в пристойний кінський хвіст, адже кінчики, які стирчать як суха солома, роблять майже будь-яку укладку абсолютно не ідеальною. У проблеми посічених кінчиків є два шляхи вирішення: виправити скоєне і запобігти повторенню ситуації.

Профілактика

  • Підстригайте волосся один раз в 1-2 місяці, вкорочуючи його до 3,5 см. Так, це немало, особливо для тих, хто піклується про довжину волосся, але віддавати перевагу довжині, нехтуючи якістю, загрожує ще більшими збитками.
  • Зменшіть вплив на волосся термоприладів. Праска, щипці і фен розігрівають волосся до 200 градусів за Цельсієм, висушуючи його. Якщо ви звикли до регулярного укладання, не забувайте про використання засобів для термозахисту!
  • Розчешіть волосся перед тим, як йти в душ: це знизить ризик сплутування і ламання, коли вони вологі. Наносьте шампунь на верхівку і м’яко розмилюйте вниз, зберігаючи волосся переважно в прямому положенні і здійснюючи зигзагоподібні рухи пальцями по всій довжині.
  • Намагайтеся не розчісувати волосся, поки воно мокре. Це може бути складно, особливо, якщо ви поспішаєте. Але коли дія увійде в звичку, волосся буде відчувати себе набагато щасливішими.

Відновлення

  • Зволожуйте волосся ─ після високих температур і активного стайлінгу йому потрібна додаткова доза зволоження. Мінімум раз на тиждень використовуйте маску і спробуйте зволожуючі експрес-засоби.
  • Використовуйте два види кондиціонера. Один ─ змивається відразу після використання шампуню в душі (він закриє лусочки волосків, запобіжить втраті вологи і полегшить розчісування), другий ─ незмивний під час сушки або укладання (він буде підтримувати здоров’я кожного волоска протягом дня ─ живити, зволожувати і захищати).
  • Зверніться за допомогою до спеціальних засобів проти посічених кінчиків і знайдіть найкращий, який працює в вашому конкретному випадку.
Поділись


Новини партнерів