Як доглядати за волоссям влітку: 5 правил

Дуже часто влітку дівчата миють голову частіше, ніж зазвичай. Всупереч багатьом міфам, мити голову щодня не шкідливо. Влітку всі процеси, пов’язані з потовиділенням, посилюються. А значить і шкіра голови так само від цього страждає. Спеціалісти рекомендують своїм клієнтам прислухатися до організму. Якщо ви відчуваєте дискомфорт – мийте голову щодня.

Використовуйте правильні шампуні. Влітку варто користуватися охолоджуючими шампунями – тими, що містять у складі екстракти м’яти і меліси, наприклад (вони відмінно освіжають). Але ніколи не забувайте про хороше зволоження, оскільки сонце і солона вода пересушують пасма і шкіру голови. Чергуйте шампуні, що глибоко очищають зі зволожуючими.

Якщо ви їдете у відпустку в теплі країни, з граничною чуйністю ставтеся до догляду за волоссям. Солона морська вода, хлорка в басейнах, промені сонця сильно впливають на стан і якість волосся. Раз в тиждень необхідно робити легкий пілінг шкіри голови – наносьте спеціальний скраб і злегка масажуйте шкіру кінчиками пальців, а потім змивайте теплою водою. Не забувайте про поживні і зволожуючі маски і процедури, а перебуваючи під сонцем обов’язково нанесіть олійку і засіб з термозахистом (так, захищати потрібно не тільки шкіру тіла і обличчя).

Є ряд засобів, які спеціалісти радять поставити на ванну поличку всім дівчатам. По-перше, це миючі засоби: шампунь, скраб і маска – вони допомагають освіжити волосся і видалити забруднення, міський пил, залишки стайлінгу. Також у вас повинні бути шампунь і кондиціонер, які підбираються залежно від вашого типу волосся і потреб. Різні засоби потрібні для фарбованого, ламкого, сухого, жирного, пористого волосся. І, звичайно, обов’язково використовувати олійку для пасом, термозахист та прикореневій спрей для додання об’єму.

Звичайно, за шкірою голови і волоссям потрібно стежити цілий рік – а не тільки з наближенням літа. Після декількох днів, проведених на морі, відвідайте свого стиліста: він оцінить не тільки вашу засмагу і вигорілі на сонці пасма, але також і стан шкіри голови – і підбере необхідне лікування.

Поділись


Новини партнерів