Як доглядати за руками влітку

Зараз ми більше часу знаходимося на повітрі, засмагаємо, займаємося садом і городом, а значить, і наша шкіра потребує особливого догляду.

Як відомо, сонце – головний ворог молодості шкіри. Тому перед виходом на вулицю слід наносити на руки сонцезахисний крем з SPF не менше 20. Такий крем не тільки вбереже від шкідливих ультрафіолетових променів, але і захистить шкіру від пересихання. Увечері, перед сном, рекомендується використовувати зволожуючий крем.

Напевно, багато хто помічав, що від частого миття шкіра рук стає сухою. Тому влітку руки мити варто водою кімнатної температури і після цього ретельно витирати. З вологими руками не можна виходити на вулицю у вітряну погоду.

Потрібно придбати таку звичку: усі городні та господарські роботи виконувати в рукавичках.

І, звичайно, не варто забувати про харчування. Влітку потрібно обов’язково дотримуватися питного режиму. У спеку краще їсти легкі і прості страви, віддаючи перевагу свіжим овочам, фруктам, ягодам, нежирному м’ясу і рибі.

Омолоджуюча маска. 2 ст. л. меду з’єднати з 1 ст. л. сметани і 1 жовтком. Перемішати. Нанести на руки на 30 хвилин. Можна одягнути рукавички.

Зволожуюча ванночка. У 2 л теплої води додати 1 ст. л. гліцерину, 1 ч. л. нашатирного спирту, 1 склянку відвару ромашки. Руки тримати в розчині хвилин 20. Витерти, змастити зволожуючим кремом.

Пом’якшувальна маска. 1 огірок натерти на тертці, з’єднати з ½ склянки кефіру, додати 1 ст. л. лляної олії. Нанести на руки, одягнути рукавички на 30 хвилин. Після зняття маски на руки нанести легкий живильний крем.

Наталія Гайдаш, к. м. н., дерматолог, косметолог:

“Під час господарських і садових робіт потрібно одягати рукавиці або гумові рукавички. Але кожні 2-3 години потрібно обов’язково їх знімати і робити перерву – шкіра рук повинна відпочити. Шкіру рук в цей час добре помити, протерти часточкою лимона, потім просушити і змастити кремом. Добре, якщо він буде містити декспантенол.

Для шкіри рук дуже корисні маски. Нанесіть універсальний або зволожуючий крем на руки, одягніть бавовняні рукавички і почекайте 15-20 хвилин, щоб крем подарував шкірі інтенсивне зволоження, а потім змийте його теплою водою. Такі процедури дуже корисні для шкіри рук, яка також щодня піддається великому навантаженню. Ми всі так чи інакше контактуємо з побутовою хімією, часто миємо руки, очищаємо їх серветками. Це життєва необхідність. Але все це сушить шкіру. Можуть з’явитися стянутість, лущення, почервоніння, тріщинки. Невипадково грубі, червоні руки називають «руками прачки». Ми повинні дбати про те, щоб шкіра рук залишалася зволоженою. Інакше вона може постаріти дуже швидко. Перші ознаки цього – якраз сухість та лущення, потім шкіра починає тоншати, з’являються зморшки.

Маски для рук слід робити так часто, як це можливо. Оптимально, якщо ця процедура стане щоденним ритуалом.

Поділись


Новини партнерів