Як позбутися від розтяжок

Якщо ви з’явилися на світ людиною зі звичайною шкірою, ви напевно знаєте, що таке розтяжки або, як їх ще називають, стриї. Вони проявляються на шкірі у восьми з десяти чоловіків і жінок. В середньому за місяць користувачі запитують Google “як позбутися від розтяжок» в три рази частіше, ніж «як позбутися кіл під очима». У пошукових систем є відповіді на всі питання, але, як відомо, крупиці істини супроводжують тонни дезінформації.

Звичайно, розтяжки – це не кінець світу, і взагалі, якщо об’єктивно, в них немає нічого поганого. Проте, багатьом хочеться бачити свою шкіру бездоганно чистою, хоча ідеал, як відомо, завжди маячить на горизонті. Щоб полегшити завдання пошуку чесних фактів, ми публікуємо правду про розтяжки від авторитетного нью-йоркського пластичного хірурга Пола Лоуренса, який розвінчує міфи про «марковану» шкіру.

МІФ # 1
Розтяжки – це знак, що пора скинути вагу

Незважаючи на гору доказів зворотного, цей міф патологічно живучий. Отже, ще раз, правда така: не має значення, скільки ви важите, розтяжки можуть з’явитися у будь-кого. Чоловік, жінка, молода людина або стара, рухлива або ледача.

З медичної точки зору, розтяжки проявляються тоді, коли шкіра змушена стати тоншою, розтягуючись під зростаючим обсягом тіла. Витончення до внутрішніх розривів шкірної тканини оголює більш глибокі шари, колір яких може варіюватися від червоного і фіолетового до білого, – це і є розтяжки.

Чому це відбувається? «Вагітність і коливання ваги – причина номер 1, – пояснює доктор Лоуренс. – Періоди різкого росту під час статевого дозрівання також можуть спровокувати появу рощтяжок, навіть в юному віці. Іншими словами, розтяжки – це наслідки серйозних змін в тілі, які трапляються в житті кожного. З рідкісних причин можна назвати таке захворювання, як синдром Кушинга, а також регулярне використання нестероїдних протизапальних кремів, які виснажують шкіру аж до втрати еластичності».

МІФ # 2
Появі розтяжок можна запобігти спеціальними кремами, лосьйонами, сироватками та ін.

«Правда в тому, що якщо ви схильні до розтяжок, то їх появи практично не уникнути, – стверджує доктор. – Хіба що уникаючи коливань ваги і розмірів тіла». Багатообіцяючі креми і лосьйони можуть привабливо пахнути і бути приємними для шкіри, але по суті весь ефект зведеться до банального зволоження. Втім, добре зволожена шкіра завжди виглядає краще, тут не посперечаєшся.

МІФ # 3
Розтяжки можна знищити спеціальними кремами, лосьйонами, сироватками та ін.

«Косметичні засоби з рекламних роликів не позбавлять від розтяжок. Якщо вам дуже хочеться вірити в чудо-крем, який зробить розтяжки менш видимими, купіть автозагар або тонуючий лосьйон», – радить Лоуренс.

На щастя, beauty-індустрія завжди шукає можливості заробити на людському прагненні до досконалості, і сьогодні існують декілька технологій, здатних згладити і знебарвити розтяжки. Загальний принцип – у впливі на шкіру за допомогою мікротравм, що запускають процес посиленого вироблення колагену.

Успіх залежить від ступеня розтяжок і того, як давно вони з’явилися на шкірі (багаторічні набагато важче обробляти). Лазерна шліфовка – один з варіантів, ефект може бути помітний після одного сеансу. Другий спосіб – мікронідлінг, який виконується мезороллером, який розподіляє в місцях проколів активну сироватку для зволоження шкіри, загоєння ранок і зниження ризику запалення. Тут потрібно від трьох до шести сеансів з перервами в тиждень.

Ще більш технологічне рішення – видалення розтяжок процедурами фракційного термоліфтінгу на апараті. Мікроголки доставляють радіочастотну (RF) енергію від епідермісу до глибоких шарів шкіри, стимулюючи максимальне оновлення колагену.

Звичайно, сучасні процедури вимагають матеріальних вкладень, які цілком виправдані, якщо ви, наприклад, модель з реклами нижньої білизни. Але згідно з інформацією, наведеною вище, принаймні один з 14 «ангелів» Victoria’s Secret має розтяжки, так що, схоже, сенс знову сходить нанівець.

МІФ # 4
Звичка пити воду запобігає або позбавляє від розтяжок, якщо вони вже є

Пийте більше – порада не про розтяжки. Вода, безумовно, дуже корисна для тіла, але конкретно на розтяжки ніяк не впливає – ні до, ні після їх появи. «Прямого зв’язку немає, але загальна гідратація допомагає поліпшити зовнішній вигляд шкіри, і тому я рекомендую всім, кого це хвилює, дотримуватися питного режиму», – говорить Лоуренс.

МІФ № 5
Спеціальні харчові добавки і дієти допоможуть ліквідувати розтяжки

«Ніякі конкретні продукти не змінять ситуації», – визнає лікар. Так що їжте те, що хочете, і справа з кінцем.

Поділись


Новини партнерів