Рум’яна: основні тренди 2018 і універсальна техніка нанесення

Рум’яна – важлива деталь, яка часто завершує макіяж. Усі про неї чули і добре знають, але як її правильно використовувати і чи потрібно поєднувати з помадою? Давайте розберемося.

Рум’яна – багатофункціональний засіб в залежності від відтінку. Адже вони не тільки надають рум’янець вашій шкірі, але і моделюють обличчя (темні і бронзові кольори). Мода на засмагу з’явилася після Другої світової війни. Саме тоді з’явилися рум’яна бронзового кольору за допомогою якої дівчата мали змогу моделювати своє обличчя.

До XVII століття дешеві рум’яна виготовляли на основі кіноварі (сульфід ртуті). Цей елемент був досить небезпечним, адже викликав різні хвороби. Пізніше почали використовувати суміш сафлору з жиром або тальком. Це дозволяло не тільки вивести нові кольори, але і зробити цей засіб безпечним і досить популярним. Тільки з 1779 по 1789 рік у Франції було створено 34 види рум’ян. Вражає, правда?

Як підібрати

Коли ви приходите в магазин, то не завжди замислюєтеся про те, який саме засіб хочете придбати. Але потрібно розуміти все: від консистенції до формату. Адже від цього залежить пігментація продукту. Почнемо з того, що рум’яна є різних видів:

  • компактні (зручно);
  • кулькові (часто бувають з шиммерами, що додає шкірі ніжного світіння);
  • розсипчасті (добре підходять для комбінованого типу шкіри);
  • кушон (дуже красиво і модно, але швидко витрачається);
  • кремоподібні (засіб для губ і щік).

Підбирайте продукт в залежності від свого типу шкіри. Тренд 2018 року – кремоподібні засоби 2 в 1. Це дуже красиво і зручно. До речі, такі текстури підходять для жирної або комбінованої шкіри. Так що варто спробувати!

Колір

Ми не будемо говорити про кольоротипи. Вибрати засіб можливо лише спробувавши на собі, тому, коли ви йдете підбирати продукт – тестуйте його. Багато кольорів, які здаються дуже яскравими на тілі, в результаті дають зовсім інший відтінок. Також є кольори з якими потрібно бути гранично обережними. Наприклад, кораловий. Взимку, або при штучному освітленні він часто віддає зеленим або фіолетовим. Це не означає, що ви повинні про нього забути. Абсолютно ні. Але можна використовувати його влітку.

Чи повинен відтінок рум’ян підходити до тону помади? Однозначно. Підбирайте кольори які будуть гармонійно виглядати і комбінуватися між собою.

Якщо ви вибрали червону помаду, рум’яна можуть бути бронзового (відтінки коричневого, але не рудого) кольору. Або ж просто нанесіть хайлайтер.

Універсальна техніка нанесення

Існує дуже багато технік нанесення рум’ян. Сьогодні ми розповімо про одну, яка не займе у вас багато часу. Від правильно підібраної кисті залежить гарне нанесення і віддача пігменту. Наносити потрібно на верхню частину щоки («яблучка»). Розтушовуємо вниз і в бік. Вуаля! Природний рум’янець, який підходить всім, готовий!

Важливо при цьому контролювати дистанцію біля носа. Адже там рум’янець з’являється тільки при підвищенні температури.

Є ще один секрет: використовуйте суху текстуру темного кольору на вилиці, а на верхню частину щоки – кремову світлого відтінку. Не забудьте розтушувати!

Джерело

Поділись


Новини партнерів