Поради для ідеальної шкіри від косметолога Анджеліни Джолі

Зоряний лікар-дерматолог розповів, за якими процедурами до нього приходять селебріті, і що допомагає їм у 42 роки виглядати на 24.

Анджеліна Джолі і після сорока продовжує залишатися однією з найкрасивіших жінок в світі. Вже тільки тому хочеться записатися до її особистого косметолога з Манхеттена на аудієнцію і докладно розпитати, що ж такого він робить з її обличчям. Девід Колберт зараз приймає в клініці New York Dermatology Group і може пишатися не тільки роботою з Джолі: серед його клієнток Наомі Уоттс, Дженніфер Лоуренс і Кейт Міддлтон. Тож не дивно, що його «антиейджингові» поради викликали справжній ажіотаж. Зірковий б’юті-гуру вважає, що краса і молодість – справа рук не тільки косметологів і пластичних хірургів, але і своїх власних.

Б’юті-правила для сяючої шкіри:

  • Щодня використовуйте сонцезахисний крем – це вбереже шкіру від пігментації.
  • Обережно зі шкідливими звичками: відмова від куріння і алкоголю зробить шкіру пружною і гладенькою, а колір обличчя здоровим.
  • Займайтеся спортом: фізичні вправи і прогулянки на свіжому повітрі допоможуть нормалізувати обмін речовин, підтримати стрункість і природний рум’янець.
  • Пийте: два літри чистої питної води в день – запорука краси і молодості шкіри (і гарного самопочуття).
  • Використовуйте спеціальний нічний крем після 35 років ─ це допоможе запобігти появі ранніх зморшок і зробить обличчя свіжішим і молодшим.
  • Завжди знімайте макіяж, вмивайтеся і ніколи не тріть шкіру: дбайливе промокання обличчя після вмивання допоможе уникнути подразнення і сухості шкіри.

Втім, досягнення сучасної косметології скидати з рахунків не можна. Сучасна б’юті-індустрія обіцяє допомогти всім бажаючим виглядати молодо і доглянуто. Є кілька нехитрих правил і маніпуляцій, практикуючи які, можна досить довго самостійно зберігати обличчя і фігуру в хорошому стані ─ про них Колберт теж не забув. А ми попросили лікаря-дерматолога і косметолога Олену Ковтунову прокоментувати висловлювання заокеанського колеги, щоб чесно сказати, чи можуть досягнення сучасної косметології дозволити виглядати так само розкішно, як виглядають селебріті.

Живлення

Перш за все, секрет краси і сяйва шкіри Анджеліни Джолі, криється в правильному раціоні. Колберт щиро впевнений, що секрет молодості криється не на поверхні шкіри, а глибоко всередині, і дотримуючись певного режиму харчування, можна зберегти форму і виглядати набагато молодше. Ярий противник ботокса, Девід радить починати день з баночки натурального грецького йогурту.

«Кисломолочні продукти нормалізують роботу кишечника, що також позитивно відбиваються на стані шкіри ─ мабуть, секрет саме в цьому. Збалансований раціон також включає в себе продукти, які містять антиоксиданти і Омега-3-6-9 – жирні сорти риби, оливкова, лляна олія і горіхи. Овочі оранжевого кольору і ламінарії додадуть обличчю здорового відтінку. Для вироблення колагену, який сприяє пружності, гладкості шкіри і меншому утворенню зморшок, потрібен вітамін С: він міститься в квашеній капусті, шипшині, цитрусових, винограді та сочевиці. Продовжує молодість шкіри і покращує колір обличчя зелений чай: він уповільнює окислювальні процеси в організмі, які впливають на старіння», ─ коментує Олена Ковтунова.

Догляд

Але процес старіння неминучий, і тільки корисними продуктами його не зупинити. У цьому випадку на допомогу приходить косметологія. Девід Колбрет каже, що перед дуже важливими заходами клієнтки приходять до нього на процедуру трьохступеневого догляду за шкірою. Вона включає в себе мікродермабразію (видалення шару ороговілих клітин шкіри), лазерну корекцію (усунення пігментації і одночасна стимуляція вироблення колагену) і м’який хімічний пілінг. Олена Ковтунова згодна з Колбертом і зазначає, що цей вид догляду давно полюбився багатьом жінкам: «Апаратна дермабразія повністю оновлює верхній шар шкіри. – Потім в хід йдуть різні маніпули, за допомогою яких епідерміс зсередини насичується сироватками та гіалуроновою кислотою, після чого шкіра помітно підтягується, а обличчя виглядає свіжим і молодим.

Апаратну і лазерну косметологію фахівці відносять до ряду «швидких» анти-ейдж процедур, які завдяки недовгому реабілітаційного періоду дуже популярні серед зірок (і, до речі, не тільки жіночої статі). Такі маніпуляції майже не травмують обличчя, тому робити їх можна буквально за кілька днів до важливої події. «Особливо ефективним є поєднання апаратної і лазерної косметології з ін’єкційною, ─ зазначає Ковтунова. – Після 35-40 років шкіра, так чи інакше, втрачає свою пружність. У цьому віці необхідно доставляти гіалуронову кислоту, еластин, колаген в глибокі шари епідермісу і стимулювати клітини, які виробляють ці речовини. Тому після 35-40 років потрібно включити в догляд ін’єкційні процедури, коли за допомогою уколів шкіру зсередини насичують необхідними речовинами, жирами і вологою».

Ін’єкції

Доктор Колберт також стверджує, що креми і сироватки не можуть зрівнятися по результативності з ін’єкціями. За його словами, підтримувати красу зірок йому допомагають ін’єкційні методики біоревіталізації і мезотерапії. Після кількох процедур обличчя розгладжується зсередини і набуває ефекту м’якого світіння, зберігаючи ефект WOW до півроку.

«У Анджеліни Джолі в стресовий період початку розлучення була помітна різка втрата ваги, ─ коментує слова зарубіжного колеги Олена Ковтунова. – І при її сухому типі шкіри, очевидно, була потрібна корекція шкірних покривів і підшкірно-жирової клітковини: зниження обсягів явно робило її обличчя втомленим, під очима були темні кола. У цьому випадку лікарі-косметологи використовують філери, які цілком здатні замінити пластичну операцію. Професіонал високого рівня точно знає, на яку глибину можна ввести філлер так, щоб не змінити обличчя, а освіжити його».

Поділись


Новини партнерів