Як правильно використовувати маски для волосся

Якщо ваша маска не працює, скоріш за все, ви щось робите неправильно. Давайте розберемося, що саме.

Який засіб для волосся зібрав найбільше скарг і докорів? Правильно, маска. Ми чекаємо від неї чуда, яке, як правило, не відбувається. До шампуню вимоги не такі високі: хороше очищення і приємний запах цілком влаштовують більшість з нас. Засіб для догляду за волоссям – це зовсім інша справа: він відповідає за живлення, зволоження, блиск і боротьбу з випаданням. Незважаючи на явно завищені очікування, сам процес використання маски цікавить нас найменше. Раз чи два на тиждень, після миття голови, ми наносимо її на волосся (не дуже стежачи при цьому за часом), тим часом вирішуємо побутові проблеми, а потім все змиваємо і біжимо далі займатися своїми справами. Після інтерв’ю з доктором медицини Єльського Університету Моною Гохарі в моїй свідомості стався переворот, який назавжди змінив звичний хід речей.

«Невже, ви все ще наносите маску на мокре волосся?» – здивувалася Мона, вислухавши мій потік зауважень з цього питання.

Виправдовуватися навіть не довелося: було абсолютно очевидно, що «так, я роблю це саме так» (як будь-яка нормальна людина). «Для того щоб засіб працював більш ефективно, його потрібно застосовувати на сухе волосся! – продовжила свою міні-лекцію титулований лікар. – Вода і маска, власне, як і кондиціонер глибокої дії, не повинні конкурувати за місце в кутикулі волосся. По суті, коли кутикула вже чимось заповнена, вона не може поглинути достатню кількість косметичного засобу. Це означає, що корисні речовини, якими ви сумлінно «покривали» волосся і шкіру голови, в значній мірі просто залишилися на поверхні – а це недозволена трата часу і грошей».

«Зараз дерматологи наполегливо рекомендують глибоке кондиціонування саме сухого волосся, так як тільки в цьому стані лікувальні та косметичні препарати не конкурують з гідратором, ─ продовжує Мона. ─ Все просто: ви розчісуєте волосся, наносите на нього маску, завантажуючи таким чином в кутикулу живильні і відновлюючі компоненти, даєте їм попрацювати, а потім заповнюєте простір, що залишився водою».

Все це звучало логічно, але вірилося в таке важко … Проте, я вирішила провести експеримент і змінити програму: нанести маску на голову і почекати запропоновані 15 хвилин, перш ніж відправитися в душ. Що ж, повинна визнати, пасма виглядали на порядок краще, ніж завжди: блищали і слухалися беззаперечно. Але головне, що якщо раніше подібний ефект спостерігався приблизно протягом одного дня після процедури, то нанесений на сухе волосся він тримався набагато довше.

Ще три лайфхаки від Мони Гохарі по використанню маски для волосся:

  • Ніколи не використовуйте одночасно маску і кондиціонер – це абсолютно безглуздо. Обидва продукти пом’якшують і розгладжують волосся, але не посилюють і не доповнюють дію один одного. Кондиціонер працює тільки на поверхні, тому наноситься виключно по довжині пасом, а ось маска наноситься на всю голову і діє глибше і грунтовніше.
  • Масляні маски потрібно тримати «на голові» довше, ніж звичайні – деякі можна залишати навіть на тридцять хвилин. Правда, змивати їх швидше за все доведеться два рази ─ одного буде недостатньо. Також будьте готові, що після використання подібного засобу волосся стане «занадто» гладким, а це іноді ускладнює процес укладки.
  • Використовуйте тонуючі маски за призначенням. Зараз великою популярністю користуються тонуючі маски, які дозволяють злегка оновити колір і забезпечують глибокий догляд за фарбованим волоссям. Але тут важливо пам’ятати, що це в першу чергу турбота про волосся і тільки в другу – колір. Такі маски наносяться тільки в рукавичках і на вологе, але добре віджате волосся, витримуються від 2 до 10 хвилин і змиваються тільки водою (без шампуню).
Поділись


Новини партнерів