Лікарі: багатьом людям зараз загрожує небезпечна хвороба

По-справжньому масовою і небезпечною хворобою медики вважають феномен весняної хандри. За їх словами, для нього характерні не просто занепад сил і поганий настрій – в результаті цього сезонного розладу цілком реально втратити працездатність.

Весняна хандра – це дуже серйозно, відзначають психіатри. На її тлі можливі душевне пригнічення і депресія, через які людина перестає справлятися зі звичними обов’язками.

«На жаль, це не міф, а діагноз, з яким важливо працювати. В іншому випадку весняна хандра може привести до серйозних фізичних захворювань», – сказала з цього приводу практикуючий психолог Тетяна Климкович.

Спеціаліст пояснила, що переживати подібні стани навесні схильні, перш за все, люди, які звикли жити повсякденним життям. Пригнічений психологічний стан, на думку експерта, пов’язаний з тим, як людина себе реалізує – відчуття своєї нереалізованості, недооціненість провокує стан нудьги.

«Навесні нам чогось не вистачає, відчувається хронічна втома, розгубленість. Ми всі – творці, але в умовах технічного прогресу ми втратили себе. І це окреме поле для роботи психолога», – зауважила Климкович.

Вона додала, що найкраще з впливом весни на психіку справляються люди, чиї біоритми підлаштовані під природні ритми. Це, як правило, вже дорослі люди з активною життєвою позицією, сказала психолог.

Тому, підкреслила фахівець, ліками від нудьги може стати рух, тобто, діяльність, яка націлена на досягнення конкретних результатів, які б свідчили про власний розвиток, отримання якихось дивідендів, зміни на краще. Якщо вибрати для себе такий проект, постаратися досягти якоїсь мети, ніяка хандра вам не страшна, переконана психолог.

Також, розповіла Климкович, у важкий для здоров’я сезон дуже важливо правильно харчуватися, їсти більше натуральних і свіжих продуктів – овочів і фруктів, круп, корисних рослинних масел. «Вживання здорової їжі добре допомагає фізичному і психічному очищенню організму», – поділилася думкою фахівець.

Джерело

Поділись


Новини партнерів