Дієтолог назвала найкращу дієту для спалювання жиру на животі

У кожного з нас є певна кількість вісцерального жиру в організмі. На відміну від підшкірного, який ви бачите, вісцеральний жир живе глибоко в животі. Хоча він захищає життєво важливі органи, велика його кількість може завдати шкоди здоров’ю.

Як і підшкірний жир, його можна зменшити, дотримуючись здорової дієти і займаючись спортом.

Запальні реакції перешкоджають процесу спалювання жиру в організмі.

«Найкраща дієта – це дієта з високим вмістом рослинної їжі та низьким вмістом продуктів тваринного походження. Це пов’язано з тим, що рослинна їжа не містить холестерину, і якщо ви їсте переважно цілісні продукти, такі як бобові, цільнозернові, горіхи, насіння, фрукти та овочі, ви споживатимете мало насичених жирів і багато клітковини, що дійсно важливо для втрати ваги, а також ждля загального стану здоров’я», – каже лікар-дієтолог Василина Пономарьова.

Дотримання дієти, багатої клітковиною, означає, що ви почуватиметеся ситим і задоволеним після їжі, це допоможе підтримувати стабільний рівень глюкози в крові, а оскільки клітковина діє як наповнювач для вашого випорожнення, вона допомагає підтримувати оптимальне функціонування вашої травної системи.

«З іншого боку, продукти тваринного походження часто містять багато насичених жирів, а також холестерин та позбавлені клітковини. Все це збільшує ризик накопичення вісцерального жиру та хронічних захворювань».

Багаті білком продукти як альтернатива м’ясу:

  • Квасоля (включаючи печену квасолю, нут, сочевицю).
  • Тофу.
  • Горіхи.
  • Вегетаріанський фарш, сосиски, філе.
Поділись


Новини партнерів