Експерти: їсти багато хліба небезпечно для здоров’я

Не слід з’їдати за один раз кілька шматків хліба, цей продукт приносить користь здоров’ю, тільки якщо ним не зловживають, підкреслюють фахівці.

Думка про те, що вживання хліба сприяє повноті і для схуднення його краще прибрати з раціону, існує, і вона дуже популярна. Але повне виключення якісного та корисного хліба з раціону харчування є насправді помилкою.

«Хліб має бути присутнім у нашому харчуванні, тому відмовлятися від нього не варто», – поділилися порадою експерти.

Найбільш корисним вони вважають хліб із цільного зерна, він дає організму клітковину, вітаміни групи В та Е, а також мінеральні речовини, залізо, цинк, селен. Що стосується білого хліба із пшеничного борошна (і здобної випічки), то регулярне його споживання може спровокувати появу проблем із травленням, а також різкі стрибки рівня цукру в крові, загострення відчуття апетиту.

«Найдієтичнішим хлібом можна назвати житній – у ньому міститься всього 165 ккал і втричі більше клітковини, ніж у пшеничному хлібі. Він краще засвоюється організмом», – поінформували медики.

Також вони порадили не зловживати хлібом, нагадавши, що не слід з’їдати понад 100-120 грамів на добу. Зловживання хлібобулочними виробами є небезпечним для здоров’я – зокрема, це веде до виникнення зайвої ваги, постулюють експерти з харчування.

Поділись


Новини партнерів