Вчені назвали п’ять простих варіантів сніданку довгожителя

Фахівці назвали варіанти сніданку довгожителів.

Вівсянка з яблуками та корицею

Дослідження показало, що довжина теломерів лейкоцитів, які є маркером біологічного старіння, пов’язана з додаванням до раціону цілісних злаків. Найкращим з них є овес. А ідеальний сніданок – це вівсяна каша зі шматочками яблука та корицею.

Яєчня зі шпинатом

Овочі на сніданок — це традиційна страва мешканців регіонів, де люди живуть найдовше. Їхній раціон харчування нагадує середземноморську дієту. До яєчні на сніданок вони додають цибулю, помідори та шпинат.

Йогурт із чорницями

Чорниця розвиває увагу, в ній багато антиоксидантів та клітковини та мало калорій. Ідеально додавати чорницю в знежирений йогурт із вмістом цукру менше 8 грамів на порцію і посипати парфе волоськими горіхами.

Пудинг із насіння чіа з ківі

Насіння чіа вже давно перестало бути делікатесом для гурманів. Тепер його можна купити майже у будь-якому магазині. Воно містить багато магнію, омега-3 і омега-6 поліненасичених жирних кислот. Останні є чудовим джерелом кальцію, заліза та клітковини. Ще насіння чіа має унікальну властивість: воно перетворюється на гель, пролежавши в рідині 20 хвилин. Швидкий сніданок можна приготувати з вечора, змішавши чіа з нежирним молоком та невеликою кількістю соку ківі. Залишіть суміш у холодильнику та вранці тримаєте корисний пудинг, повідомили вчені.

Тост із авокадо з хумусом

Крім зернових, до раціону слід включати фрукти, овочі, горіхи, бобові, чай і каву. Ідеальним сніданком буде цільнозерновий хліб, на який намазано хумус. Зверху слід покласти шматочки авокадо та пару кружечків помідора, а запити все це зеленим чаєм, повідомляється на порталі Eat this, not that.

Поділись


Новини партнерів