Вчені виявили зв’язок між вживанням риби та старінням

Фахівці із Франції провели нове масштабне дослідження, під час якого намагалися встановити, як регулярне вживання риби впливає на роботу мозку. Для свого дослідження вчені запросили близько півтори тисячі добровольців віком від 65 років.

Учасники експерименту були підібрані таким чином, що ні в кого не було серцево-судинних захворювань, а також симптомів старечого недоумства. Усі добровольці заповнили спеціальні анкети, де вказали свої харчові навички, після чого їм провели сканування мозку за допомогою МРТ. Всіх добровольців розділили на кілька груп. Учасники контрольної групи, які вживали рибу щонайменше чотири рази на тиждень, показали найкращі результати.

Як зазначили вчені, у цих учасників вони виявили найменшу кількість ознак ушкодження головного мозку. «Це дослідження надає докази класу II, що в осіб без інсульту чи деменції більш високе споживання риби пов’язане з рідкісними субклінічними серцево-судинними захворюваннями на МРТ», – розповіли дослідники. За їхніми словами, останній експеримент ще раз доводить, що 3-4 порції риби на тиждень справді уповільнюють процеси старіння, причому не лише головного мозку, а й організму загалом.

Поділись


Новини партнерів