Сучасний офіс – джерело нездорових продуктів. Від цукерок, кави та бутербродів до тортів і піци.
Якщо ви намагаєтеся контролювати свою вагу, у вас мало шансів залишатися осторонь від загальних перекусів, які так часто трапляються в офісах.
«Ми біологічно запрограмовані на те, щоб їсти все, що поставимо перед собою», говорить професор Пітер Роджерс, керівник експериментальної психології в університеті Брістоля.
За його словами, офіс – місце, де дуже важко відмовитися від їжі.
Співробітники їдять від нудьги, щоб підтримати компанію, і, нарешті, під час нескінченних днів народження співробітників.
Крім того, їжа вирішує масу психологічних і соціальних проблем.
Каву і шоколад вживають, щоб підвищити розумову діяльність; круасани з ранку служать «жестом дружби» (ну як відмовитися ?!), а чаювання в середині дня – ритуал, який об’єднує колектив.
Тож не дивно, що останнє дослідження показало: цукровий діабет 2 типу знаходиться на підйомі саме серед офісних працівників. Інше велике дослідження показало, що працівники, які сидять протягом більшої частини дня, мають на 54 відсотки більше шансів померти від серцевих нападів.
Читайте також: Як схуднути на роботі
Це змусило вчених виступити з пропозицією до всіх офісних працівників: відмовляйтеся хоча б від половини запропонованої їжі!
Джерело